Caracatița cu tentaculele înnodate de la ASSMB. Sivache, protejata lui Vlad Voiculescu. Ciutacu: Clotilde e pistol cu apă pe lângă ea! / Norica Nicolai: E în conflict de interese!

Foto: Cristian Plută (stânga) și Oana Sivache (dreapta), pe vremea când mergeau împreună la simpozioane împotriva corupției. Sursă foto: Facebook
Foto: Cristian Plută (stânga) și Oana Sivache (dreapta), pe vremea când mergeau împreună la simpozioane împotriva corupției. Sursă foto: Facebook

Oana Sivache ar fi fost protejata lui Vlad Voiculescu. Mai jos, noi dezvăluiri din interiorul anchetei.

Oana Gabriela Sivache, director general în cadrul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a fost principalul "detectiv" în cazul fraudei comise în interiorul acestei instituții publice de către grupul infracțional care ar fi fost condus de directorul adjunct, Cristian Plută. Ea a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA) cu privire la actele de corupție din cadrul instituției și a devenit apoi colaboratoare a procurorilor în desfășurarea anchetei. Rezultatele interceptărilor, pe baza cărora a fost întocmit rechizitoriul, au fost în mare măsură posibile datorită implicării directorului Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Oana Gabriela Sivache a sesizat problemele de corupţie din instituţie încă din 5 aprilie 2023, motiv pentru care a devenit colaborator cu identitate reală, autorizat de procurorii DNA. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au autorizat în dosarul ASSMB șase mandate de supraveghere tehnică – astfel că monitorizările au fost autorizate până pe 25 august 2023 iar dosarul abundă de interceptări şi înregistrări.

Jaful de la Spitalul Gomoiu a fost devoalat în 2019 de către Lavinia Coțofană, fosta șefă a Direcției Juridice a ASSMB, gest pentru care a fost destituită de Gabriela Firea. Interesant este că însăși Gabriela Firea, la fel ca USR-istul Horia Tomescu, l-au păstrat în fucție pe Cristian Plută, spunând public că nu există nicio neregulă cu achizițiile supraevaluate făcute la Spitalul Gomoiu în mandatul său și că faptele sunt mai vechi, deși ajunseseră deja în atenția procurorilor.

Tot în mandatul de director de investiții al lui Cristian Plută și pe finalul mandatului Gabrielei Firea a fost atribuit în mod direct, pe data de 30 septembrie 2020, un contract de aproape 2 milioane de euro unei firme specializate în producerea și distribuția de băuturi răcoritoare, care se angaja să execute lucrări de reparații la spitalul din Colentina, același spital al cărui manager este anchetat de DNA pentru dare de mită.  Cristian Plută a fost numit adjunctul ASSMB de Vasile Apostol, un al om de-al Gabrielei Firea în 2020 și a ocupat această funcție până în martie 2022 când Apostol a fost demis de Nicușor Dan, iar Plută a devenit director general al instituției.

Nu a durat mult până când a venit în scenă Oana Gabriela Sivache, fost consilier al lui Horia Tomescu și actuala denunțătoare de la DNA, care a preluat conducerea ASSMB cu susținerea lui Vlad Voiculescu. Aici a început scandalul intern al USR. Viceprimarul USR Horia Tomescu s-a revoltat și a demisionat din cauza numirii lui Sivache în locul lui Cristian Plută. 

Nici protejata lui Vlad Voiculescu nu e ușă de biserică. Oana Sivache a fost dată afară din PSD și din funcția de purtător de cuvânt al Companiei de Apă din Târgoviște în 2015, când a explodat un scandal monstru cu privire la presupuse fraude de peste 20 de milioane de lei. Sivahe a ajuns în partidul lui Gabriel Oprea - UNPR și de acolo direct în ASSMB.

Sivache, în incompatibilitate?

Victor Ciutacu a avut o curiozitate: Doamna Norica Nicolai, doamna Sivache asta nu este într-un ușor conflict de interese? La trei dintre spitale e în Consiliul de Administrație. Deci, dânsa, în calitate de șef la Administrația Spitalelor, își aprobă sau nu-și aprobă deciziile pe care le ia în calitate de membru în Consiliul de Administrație, și chiar bugetele ș.a.m.d.

Norica Nicolai: E în conflict de interese!

Victor Ciutacu: Clotilde e pistol cu apă față de doamna asta! Bă... trei spitale din subordinea ta și te pui și în Consiliul de Administrație?

Norica Nicolai: Depinde cât ia de la fiecare, poate Clotilde ia mai mult. Oricum e mai importantă decât Clotilde sau orice politician care este efemer pentru că, de fapt, toată lumea pune tunurile pe politică, pe deputați, senatori, miniștri, pe ce se mai găsește, dar hoții grei sunt acolo în spate! Ăștia care stau de 10-15 ani și sunt transpartinici!

Ciutacu a concluzionat: Tu-ți dai seama că Vlad Voiculescu a umblat ca apucatu', s-a certat cu Nicușor Dan, n-a mai vrut să fie viceprimar general pentru că nu-i dădea spitalele... el voia să aibă Administrația Spitalelor! Și când, în sfârșit, a obținut-o, frate, din toată pletura aia de reziști care, vorba aia, îi fac statuie, a găsit-o pe una de la PSD Dâmbovița!

Dialogul efervescent din platoul România TV, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel