Caracal, clipe sfâșietoare. Oana Zamfir: Era un moment pentru decență

Oana Zamfir
Oana Zamfir

Alexandra Măceşanu, despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o, figurează în continuare ca elevă a Liceului „Mihai Viteazul” din Caracal. Mai mult, colegii i-au păstrat locul în bancă liber. Oana Zamfir consideră că începutul de an școlar nu poate fi separat de o realitate cruntă.

Colegii de clasă au ţinut să arate că nu au uitat-o pe Alexandra Măceșanu şi au venit la festivitatea de deschidere a anului şcolar purtând tricouri cu chipul ei.

„Nu este un început de an școlar așa cum au fost cele de până acum. E un început de an școlar marcat de durerea celor care tresar la cazul Caracal, fără să fie direct implicați. I-am văzut în imagini pe mama Luizei, bunicul Luizei, pe alți membri ai familiei, colegi și prieteni. La liceul Alexandrei e greu de imaginat momentul în care colegii ei se vor ridica în picioare atunci când catalogul va ajunge la numele Măceșanu Alexandra pentru a striga prezent.

Ziua de azi, din perspectiva începutului de an școlar, nu poate fi separată de această realitate cruntă: cum au ajuns două copile să fie victimele acestei tragedii luând mașina la ocazie. Câți copii sunt în momentul acesta în România în această situație?”, a spus, luni, Oana Zamfir la Antena 3.

„Sunt mame, tați, bunici, surori cărora nu poți să le iei speranța”

„Sute de mii de familii din România astăzi, când și-au urcat copilul la ocazie, au făcut-o cu inima strânsă. Sunt localități în care microbuzul ajunge greu și altele în care nu ajunge deloc. Și, atunci, pentru naveta între localități nu există altă variantă în afară de această ocazie. Cred că este o temă de preocupare.

Ori noi ce-am văzut?! Cred că ar fi fost un moment pentru seriozitate, decență, mai ales când știai că ecranele televizoarelor sunt cele care transmit aceste mesaje sfâșietoare, această durere în forma cea mai pură, mai ales când ea aparține nu doar unor familii, ci unor copii.

Sunt mame, tați, bunici, surori cărora nu poți să le iei speranța până în ultima clipă", a mai spus Oana Zamfir.

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu şi apoi a ars-o. Analiza specialiştilor INML arătau că oasele găsite în cazanul din curtea lui Dincă au ADN-ul minorei, însă familia Alexandrei a cerut o altă expertiză în străinătate. Mama Alexandrei a transmis recent că simte că fiica sa încă trăieşte şi cere autorităţilor să-şi facă datoria şi să încerce s-o găsească. Mama fetei a spus că, dacă Alexandra este într-adevăr moartă, speră ca cei care au greşit să plătească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel