Când va fi gata blocul operator de la Spitalului Universitar

Alexandru Ichim / 29 Martie 2019 / 18:41 Salveaza PDF Comentarii
Sorina Pintea
Sorina Pintea

Ministruș Sănătății a anunțat când va fi gata blocul operator din cadrul Spitalului Universitar. 

"Doamna manager mi-a spus (anul trecut când a preluat portofoliul Sănătăţii - n.r.) că există un bloc operator care se construieşte de zece ani şi că există nevoia de dotare a acestui bloc operator. (...) În urmă cu două săptămâni, Guvernul a aprobat o hotărâre de Guvern prin care se finanţează toată aparatura necesară dotării acestor săli de operaţii, respectiv 71 de milioane de lei. Având în vedere că există procedură în desfăşurare, care va fi finalizată în cel mai scurt timp, anul acesta blocul operator din cadrul Spitalului Universitar va fi finalizat şi dotat", a declarat Pintea, într-o conferinţă de presă susţinută la SUUB.

Lucrări finalizate încă din 2015

 

"Din anul 2015 şi până a ajuns doamna ministrul Sorina Pintea la minister, dacă se dorea într-adevăr şi sunt voci care susţin că blocul acela este în conservare, nu, nu este în conservare. Dat fiind faptul că el este consolidat, este renovat post consolidare, are toate instalaţiile necesare şi singurul lucru care îi lipseşte este aparatura de înaltă performanţă. Aparatură avem, dar nu vrem să mutăm aparatura veche din sălile actuale de operaţii într-un bloc nou", a explicat Nica.

Guvernul a alocat peste 71 milioane de lei de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătăţii, pentru dotarea Blocului Operator Central de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Vezi și: Prognoza METEO a fost revizuită. Ce ne așteaptă luna viitoare

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25