Redeschidere restaurante. Primele informații, după negocierile dintre HORECA și Orban

Dragoş Petrescu, preşedintele HORA, a făcut primele declaraţii despre redeschiderea resturantelor la interior, după discuţiile cu Ludovic Orban.

"Mâine, se va lua această decizie, ca în data de 1 septembrie să putem funcţiona şi la interior, sub restricţii. Vorbim de toate restaurantele, dar există anumite zone unde poate creşte incidența de număr de infectări şi, în acele zone, activitatea restaurantelor ar putea fi restricţionată, în funcţie de specificul evoluţiei epidemiologice. Noi am solicitat, astăzi, premierului să deschidem la data de 1 septembrie. La nivel naţional, este important să facem asta. Avem 400.000 e angajaţi cu slujbele în pericol. Evident, vor fi excepţii punctuale acolo unde nivelul epidemiologic  nu este ţinut sub control.

A fost şi domnul ministru Tătaru şi domnul Arafat, dar şi persoane din Ministerul de Finanţe pentru că situaţia HORECA este complexă, însă cu toţii am agreat că este important să se deschidă restaurantele la interior, inclusiv domnul Raed Arafat şi Tătaru, în anumite condiţii. Nu am întâlnit din partea dânşilor o opoziţie definitivă. Așteptăm decizia comitetului de mâine", a spus Dragoș Petrescu.

"Se va purta masca în restaurante"

"Noi am propus să folosim o masă, o masă să fie interzisă, ceea ce va decurge o utilizare a restaurantelor la interior de maxim 50% pentru această fază a relaxării. În funcţie de condiţiile epidemiologice din următoarele săptămâni, vom adresa alte măsuri. Purtarea măştii, condiţiile de dezinfectare... La fel, vor fi reguli stricte. (...) Se va purta masca în restaurante. Intri cu masca pe figură în restaurant, până când te aşezi la masă, într-un număr limitat. La masă, nu vei sta cu mască. Când te ridici de la masă şi te duci spre exterior sau la toaletă, în altă direcţie va trebui să porţi mască", a  mai spus Dragoș Petrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel