„Când am văzut atâtea cărți am avut un șoc!” Scriitoarea Eugenia Mucea, despre cum a i s-a născut pasiunea pentru citit/ VIDEO

Invitată în emisiunea De Ce Citim, dedicată autorilor români contemporani de peste hotare, scriitoarea Eugenia Mucea, secretar al Casei Române de Cultură Getafe, a vorbit despre rolul pe care l-au avut cărțile în evoluția sa, dar și despre destin, care i-a prevăzut surprize neprevăzute. 

„Pasiunea cititului o am de când eram mică, mică de tot. Aveam niște prietene care veneau doar în vacanță Pasiunea cititului am descoperit-o întâmplător. Eram o fetiță de vreo zece ani. M-am născut într-un sat din județul Alba, Pianu, unde avem un teren de gol „Paul Tomiță”. Așa cum spuneam, aveam niște prietene care veneau în fiecare vacanță la bunici. Una dintre ele avea o mătușă care era profesoară la Cluj. În camera ei era o bibliotecă imensă.

Când am văzut atâtea cărți a fost un șoc. Și am întrebat-o pe prietena mea dacă pot să iau din cărți și să citesc. Avea tot felul de cărți, chiar și pentru copii. Mi-a zis că pot, bineînțeles. Am citit de acolo o mulțime de cărți și pe urmă am devenit foarte pasionată de citit și am început să citesc tot ce îmi cade în mână. Cititul îți schimbă viața. Apoi, la liceu, am studiat limbi moderne, literatură, am început să scriu din timpul liceului și chiar am fost trimisă într-o tabără pentru a fi premiată pentru bunele rezultate la literatură. O tabără de creație literară la Târgul Neamț, unde am câștigat Premiul I. Eram în clasa a XI-a. ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel