Călin Nistor, la şefia DNA. Are o şansă uriaşă să transforme instituţia

DNA
DNA

CSM a decis să avizeze delegarea la şefia DNA a lui Călin Nistor. 

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat, joi dimineaţa, delegarea la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a lui Călin Nistor. 

Eu cred că e o mutare foarte bună. Într-un moment în care, practic, justiţia din România nu mai există - vedeţi ce se petrece - există şansa ca DNA-ul să revină la raţiunea pentru care a fost creat: combaterea corupţiei. Şi domnul procuror Călin Nistor despre care am citit cu toţii în presă, în ultimii ani ai epocii Kovesi nu a intrat în jocurile politice care s-au făcut în acea instituţie. Acest lucru i-a adus şi respectul colegilor. Să nu credeţi că procurorii nu ştiu, şi aveţi nişte exemple memorabile, doamna procuror Iorga Moraru care nu a acceptat să meargă la detectorul de minciuni după înregistrarea faimoasă a doamnei Kovesi cu decapatul de prim-miniştri şi, din senin, coincidenţă, i s-a inventat un dosar penal la unitatea de elită de la DNA Ploieşti. 

Dar domnul procuror Călin Nistor are o şansă uriaşă să transforme instituţia în ceea ce trebuie să fie, nu casă de filme, nu trambulină pentru funcţii internaţionale, nu abuzuri. Pur şi simplu anchete, procurori, o instituţie de nivel occidental cu care, până la urmă, România chiar să se mândrească, să crească nu să fie distrusă.

Vezi şi: Kovesi, audiere. PSD: Lăsați probele să vorbească, nu politicienii!

Kovesi, citată în calitate de suspect. Mircea Badea, prima reacție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel