Călin Nistor, la şefia DNA. Bogdan Chirieac: Are o şansă uriaşă să transforme instituţia

Mihai Ciobanu / 14 feb 2019 / 10:34
DNA
DNA

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia CSM de a aviza delegarea la şefia DNA a lui Călin Nistor. 

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat, joi dimineaţa, delegarea la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a lui Călin Nistor. Despre acest subiect a vorbit, într-o intervenţie la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac.

"Eu cred că e o mutare foarte bună. Într-un moment în care, practic, justiţia din România nu mai există - vedeţi ce se petrece - există şansa ca DNA-ul să revină la raţiunea pentru care a fost creat: combaterea corupţiei. Şi domnul procuror Călin Nistor despre care am citit cu toţii în presă, în ultimii ani ai epocii Kovesi nu a intrat în jocurile politice care s-au făcut în acea instituţie. Acest lucru i-a adus şi respectul colegilor. Să nu credeţi că procurorii nu ştiu, şi aveţi nişte exemple memorabile, doamna procuror Iorga Moraru care nu a acceptat să meargă la detectorul de minciuni după înregistrarea faimoasă a doamnei Kovesi cu decapatul de prim-miniştri şi, din senin, coincidenţă, i s-a inventat un dosar penal la unitatea de elită de la DNA Ploieşti. 

Dar domnul procuror Călin Nistor are o şansă uriaşă să transforme instituţia în ceea ce trebuie să fie, nu casă de filme, nu trambulină pentru funcţii internaţionale, nu abuzuri. Pur şi simplu anchete, procurori, o instituţie de nivel occidental cu care, până la urmă, România chiar să se mândrească, să crească nu să fie distrusă", a declarat Bogdan Chirieac.

Vezi şi: Kovesi, audiere. PSD: Lăsați probele să vorbească, nu politicienii!

Kovesi, citată în calitate de suspect. Mircea Badea, prima reacție