Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2018

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2018. Pe data de 16 octombrie, este prăznuit Sfântul Mucenic Sutasul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2018. Sfântul Mucenic Longhin Sutaşul a făcut parte din armata condusă de Ponţiu Pilat. El a fost cel care a păzit Crucea la Răstignirea Domnului şi Sfântul Mormânt. Datorită minunilor petrecute la moartea Domnului, acesta a mărturisit: "Cu adevărat Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu" (Matei 27: 54).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2018. Când iudeii au mers să-i mituiască pe soldaţi, ca aceştia să spună că trupul Domnului a fost furat de ucenicii Săi, Longhin a aruncat centura militară şi s-a botezat. A mers în Capadocia și a convertit pe mulţi păgâni la creştinism.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2018. Pilat a trimis soldaţii să-l prindă şi să-l ucidă. I-a întâmpinat şi i-a cazat fără să ca aceştia să ştie cine este. După ce au aflat, au vrut să nu-l omoare, dar Sfântul le-a cerut să împlinească porunca. Aceştia l-au decapitat, iar capul sau a fost adus la Ierusalim ca dovadă pentru Pilat, scrie crestinortodox.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel