Câinii și pisicile, TESTATE pentru Covid-19, în Coreea de Sud. Animalele cu rezultat pozitiv, CARANTINATE

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Câinii și pisicile din Seul vor fi testate pentru Covid-19 dacă prezintă simptome.

Decizia vine la câteva săptămâni după ce țara a raportat primul caz de Covid-19 la un animal, o pisică, scrie Jurnal.md, citând CNN.Vor fi testate pentru Covid-19 doar animalele de companie care prezintă simptome precum febră sau dificultăți de respirație după expunerea la purtătorii umani de virus vor fi testate. Dacă va fi testat pozitiv, animalul va trebui să intre în carantină.

Nu este necesar ca animalul de companie să fie izolat într-un spațiu dedicat, deoarece nu există dovezi că boala poate circula între oameni și animale de companie, a spus Park Yoo-mi, un oficial de la centrul de control al bolilor în cadrul unui briefing de presă. Totuși, dacă proprietarii animalului de companie sunt spitalizați cu Covid-19 sau sunt prea bolnavi sau prea bătrâni pentru a avea grijă de acesta, animalul de companie va fi luat în carantină într-o unitate administrată de oraș.

Un pisoi, infectat de stăpânii săi

La începutul lunii trecute, un pisoi dintr-o unitate de cult din orașul Jinju din sud-estul țării a fost găsit infectat, potrivit presei locale. Autoritățile sanitare suspectează că stăpânii acestuia i-au transmis virusul. 

Experții au spus anterior că este foarte puțin probabil ca un câine sau o pisică să transmită virusul oamenilor, deși cercetările au arătat că pisicile ar putea să poarte virusul și să îl transmită altor pisici.

La nivel global, mai multe animale de companie au dat rezultate pozitive. Luna trecută, două gorile din San Diego Zoo Safari Park au contractat Covid-19 de la un îngrijitor uman – primul caz cunoscut de infecții la maimuțe. De asemenea, virusul a fost găsit la o serie de alte animale sălbatice, inclusiv lei și tigri în grădina zoologică Bronx din New York și lei în grădina zoologică din Barcelona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel