Budăi - Vîlceanu, scandal pe Legea Pensiilor: ”Să nu mai bată câmpii”/”Atât vă duce capul”

Marius Budăi
Marius Budăi

Scandal în direct la un post de televiziune după ce legea pensiilor a fost promulgată de către preșeintele Klaus Iohannis. 

În direct la România TV, ministrul Muncii a făcut mai multe precizări cu privire la promulgarea legii pensiilor, iar mai apoi a avut mai multe contre cu un deputat PNL. 

”Iată că ceea ce am spus de la început că este o lege constituțională s-a adeverit. Dacă Opoziția nu ar fi contestat această lege, am fi putut deja să facem și alte demersuri în continuare. Eram cu șase luni în avans și puteam să facem și analiza pentru achiziționarea de infrastructură informatică. Dar nu este asta o problemă pentru noi pentru că ne vom pregăti intens pentru acea mare recalculare din 2021”, a declarat Marius Budăi în direct la România TV. 

Întrebat dacă există bani la buget și dacă este o decizie doar electorală, ministrul a răspuns:

”Dacă PNL consideră că pentru a mări pensiile este un scop electoral, atunci este strict părerea. PIB-ul României va depăși 1000 de miliarde. Suntem în situația în care în 2018 deficitul de la fondul de pensii a scăzut consistent. Noi în OUG 114 am prevăzut majorarea de la 1 septembrie 2019.” a mai spus ministrul. 

Scandal în direct la televizor

Dan Vîlceanu a intervenit și s-a contrat cu Marius Budăi: 

Dan Vîlceanu: La începutul anului, când discutam bugetul, i-am atras atenția ministrului Muncii că au calculat greșit bugetul de pensii, bugetul de asigurări sociale și că nu pot să facă față cu cheltuielile cuprinse în buget. Iată că după primele cinci luni avem deja deficit de 4,5 miliarde. Deci avem deja o gaură în buget și dacă se va păstra acest ritm o să ajungem un deficit în jur de trei miliarde și jumătate, fără majorările de la 1 septembrie. Cu acestea, deficitul va sări la 4,5 miliarde de lei. 

Marius Budăi: Îmi dau seama acum că cei care ne-au tăiat salariile și pensiile în 2010 își doresc să vină la guvernare și să aducă din nou austeritate în buzunarele românilor. Am avut parte de acest fel de declarații și în 2017 și în 2018 și s-au plătit pensii și când deficitul a fost de 18 miliarde. Suntem pe graficul pe care ni l-am propus. 

Dan Vîlceanu: Am mai auzit o dată informațiile astea și oamenii își doreasc să afle concret ce se întâmplă cu bugetul de pensii.

Marius Budăi: Pe domnul deputat îl rog să nu mai bată câmpii cu tăierile de venituri și cu austeritate. 

Dan Vîlceanu: Domnule ministru, puneți mâna pe carte și citiți, nu a omorât cititul pe nimeni și vă rog să ne lăsați cu patetisme. Habar nu aveți. V-am atenționat și am făcut-o degeaba văd. (...) Știți de ce ne-am abținut de la votul pentru revizuire? 

Marius Budăi: Pentru că v-a fost frică să votați împotrivă...

Dan Vîlceanu: Aș dori ca domnul ministru să vorbească mai puțin și să citească înainte să vorbească pentru că altfel se face de râs la televizor și îl văd românii...

(...)

Dan Vîlceanu: Ați votat în comisia de buget și ați spus că minerii și energeticienii au pensii speciale. Habar nu aveți ce vorbiți. 

Marius Budăi: Asta este părerea dumneavoastră. M-am uitat și eu pe filmulețul manipulator...

Dan Vîlceanu: Să audă românii cum spuneați dumneavoastră că minerii și energeticienii au pensii speciale. Atât vă duce capul...

Marius Budăi: Asta este părerea dumneavoastră. Eu nu v-am jignit, dar dacă doriți să purtăm un dialog așa, o putem face, dar nu la televizor.

Adoptată cu scandal în Parlament, legea pensiilor a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale. 

Vezi și: Legea pensiilor, promulgată de preşedintele Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel