București, printre codașele Europei la facilități sportive

Vlad Manolache / 14 iun 2018 / 10:24 Salveaza PDF Comentarii
77834-0-oameni_trecere_de_pietoni_aglomeratie_fa_8063
Descriere foto: 77834-0-oameni_trecere_de_pietoni_aglomeratie_fa_8063

Eurostat a arătat că București se află printre capitalele europene în care locuitorii sunt nemulțumiți de facilitățile sportive.

Locuitorii din Sofia, Bratislava, Bucureşti, Valletta, Atena şi Vilnius sunt cei mai puţin mulţumiţi de facilităţile sportive, în timp ce la nivelul Uniunii Europene gradul de satisfacţie al populaţiei faţă de facilităţile sportive variază de la 38% la 84%, arată datele publicate joi de Eurostat.
=În rândul capitalelor din UE, cei mai mulţumiţi de facilităţile sportive sunt locuitorii din Luxemburg şi Helsinki (84% în ambele oraşe), Amsterdam (76%), Praga, Dublin (75% în ambele oraşe) şi Paris (71%).
În contrast, doar 38% dintre locuitorii Sofiei consideră că facilităţile sportive ale oraşului lor sunt suficient de bune. 

Mai mult de jumătate sunt nemulțumiți

Mai puţin de jumătate din cetăţenii din Bratislava (43%), Bucureşti, Valletta, Atena (44% în cele trei oraşe) şi Vilnius (46%) sunt mulţumiţi de facilităţile sportive ale oraşului lor. În 2015, cetăţenii din 109 oraşe europene au răspuns la un sondaj al Comisiei Europene cu următoarele întrebări: "În linii mari, vă rugăm să ne spuneţi dacă sunteţi foarte mulţumit, mai degrabă mulţumit, mai degrabă nemulţumit sau deloc satisfăcut de facilităţile sportive ale oraşului vostru".

Pe primul loc, cu 85%, au fost cetăţenii care s-au declarat foarte mulţumiţi şi mai degrabă mulţumiţi de facilităţile sportive ale oraşului Münster (Germania) şi Oulu (Finlanda). Ei au fost urmaţi de alte trei oraşe din UE, ai căror locuitori au un grad de satisfacţie de 84%: Anvers (Belgia), Luxemburg (Luxemburg) şi Helsinki (Finlanda). Şi capitala Islandei, Reykjavík, are un scor de 84%. 

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia începerii Cupei Mondiale de Fotbal din Rusia. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26