Broaştele ţestoase sunt atrase de obiectele din plastic ce seamănă cu hrana lor obişnuită (studiu)

Exemplarele de broască ţestoasă verde riscă să înghită obiecte din plastic ce seamănă cu hrana lor naturală, provenite din surse precum pungi de gunoi ori de cumpărături sau plase de pescuit, sugerează un studiu recent, citat vineri de Press Association.

Exemplarele de broască ţestoasă verde preferă să înghită obiecte înguste şi lungi, verzi sau negre, în locul resturilor care au o altă formă şi culoare, conform unui studiu realizat de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Exeter şi Societatea pentru Protejarea Ţestoaselor.

Specialiştii au analizat conţinutul intestinal al broaştelor ţestoase găsite eşuate pe plaje din Cipru. Toate exemplarele al căror tract intestinal a fost examinat complet înghiţiseră plastic.

În stomacul unuia dintre animale au fost găsite 183 de fragmente de plastic.

O cercetare anterioară a sugerat că broasca ţestoasă pieloasă ingerează plastic ce seamănă cu meduzele cu care se hrăneşte şi am dorit să aflăm dacă un lucru similar s-ar petrece şi cu broasca ţestoasă verde, a explicat doctor Emily Duncan de la Universitatea din Exeter.

Ţestoasele de mare sunt prădători care se bazează în special pe vedere - îşi aleg hrana prin mărime şi formă - iar în acest studiu am descoperit o dovada semnificativă că broasca ţestoasă verde preferă plasticul de anumite dimensiuni, forme şi culori. Comparaţia între resturile din plastic de pe plaje şi cele pe care le-am găsit în aceste ţestoase sugerează că ele preferă firele şi fâşiile negre, transparente ori verzi. Printre sursele acestora se numără lucruri precum saci de gunoi sau fragmente din plase de pescuit ori pungi de cumpărături, a adăugat Duncan.

Cercetătorii nu au putut determina ce rol a avut, dacă a avut, plasticul în decesul acestor ţestoase.

Oamenii de ştiinţă au indicat că mare parte dintre cele 34 de ţestoase examinate au murit cel mai probabil după ce s-au încurcat în plasele de pescuit.

În stomacul ţestoaselor de dimensiuni mai mici au fost găsite mai multe fragmente de plastic, posibil pentru că acestea sunt mai puţin experimentate şi de aceea au un risc mai mare de a ingera obiecte care seamănă cu hrana obişnuită, au notat cercetătorii.

În cadrul studiului, publicat în jurnalul Scientific Reports, a fost analizat complet tractul gastrointestinal a 19 ţestoase. Deşi toate acestea prezentau fragmente de plastic, numărul obiectelor găsite varia între trei şi 183.

Cercetarea a fost susţinută de Plymouth Marine Laboratory, iar printre finanţatori se numără Sea Life Trust şi Uniunea Europeană.

O broască ţestoasă verde de mare a fost descoperită decedată pe o insulă australiană îndepărtată, după ce s-a prins în unelte de pescuit abandonate. Cazul ilustrează ameninţarea semnificativă pe care o reprezintă poluarea cu plastic pentru fauna sălbatică, au declarat reprezentanţii Sea Shepherd, o organizaţie non-profit de conservare marină, care au descoperit ţestoasa moartă în timpul unei campanii de curăţare a deşeurilor din plastic, care a avut loc luna trecută, pe plajele insulei Moreton din Australia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel