Britanicii petrec 50 de zile pe an conectati la internet

Disponibilitatea internetului de mare viteză, site-urile de social media precum Facebook şi utilizarea pe scară largă a telefoanelor inteligente sunt citate printre motivele principale pentru care adulţii din Marea Britanie au petrecut anul trecut, în medie, aproape trei ore şi cincisprezece minute pe zi online, cu 11 minute mai mult în comparaţie cu anul 2017, conform unui studiu citat joi de Press Association. Astfel, rezultă că britanicii petrec aproape 50 de zile pe an conectaţi la internet.

Publicat în raportul Online Nation al autorităţii de reglementare din domeniul comunicaţiilor din Marea Britanie (OFCOM) studiul relevă că un utilizator YouTube petrece, în medie, douăzeci şi şapte de minute pe zi conectat la acest site. De asemenea, nouă din zece utilizatori care accesează Facebook petrec zilnic douăzeci şi trei de minute pe acest site. Această perioadă este echivalentă cu şase zile pe an petrecută pe fiecare dintre aceste site-uri.

Studiul a relevat de asemenea că în ultimele douăsprezece luni aproximativ un sfert dintre copii s-au confruntat cu fenomenul de cyberbullying - hărţuirea în mediul online - dar şi cu cereri de prietenie nedorite şi mesaje de la persoane necunoscute.

27% dintre copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani au declarat că au primit cereri de prietenie nedorite şi mesaje de la străini, iar 23% au indicat că au fost afectaţi de hărţuire, comportament abuziv sau ameninţări. De asemenea aproape unul din zece (39%) a declarat că a fost martor la limbaj ofensator în mediul online.

În total, 79% dintre cei 1.001 copii care au participat la studiul realizat de Ofcom şi Biroul Comisarului pentru Informaţii al Marii Britanii (ICO), au declarat că s-au confruntat cu cel puţin o experienţă cu potenţial dăunător în mediul online în ultimele douăsprezece luni.

Este vital ca tinerii utilizatori să aibă posibilitatea de a culege roadele utilizării internetului fără a fi expuşi la suferinţe inacceptabile, a declarat Tony Stower, directorul pentru siguranţa copiilor în mediul online din cadrul Societăţii Naţionale pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Copii (NSPCC) din Marea Britanie.

Acest raport subliniază cercetarea NSPCC care susţine un suport sporit şi semnificativ pentru reglementarea platformelor social media. În mod vădit, în cazul în care tinerii utilizatori sunt lăsaţi cu dispozitivele lor companiile din sectorul tehnologic nu îi vor proteja şi, din nou, adresăm Guvernului apelul de a introduce rapid noi legi solide, cu sancţiuni mai dure, pentru companiile de tehnologie care nu reuşesc să îi menţină pe copii în siguranţă, a completat Stower.

Pentru majoritatea, aceste riscuri sunt încă depăşite de avantajele imense ale internetului, a declarat Yih-Choung Teh, director de strategie şi cercetare la Ofcom.

"Iar în timp ce majoritatea utilizatorilor de internet preferă reguli mai stricte în anumite zone, în special pe site-urile de socializare, oamenii recunosc de asemenea importanţa protejării libertăţii de exprimare - ceea ce reprezintă unul dintre punctele forte ale internetului", a adăugat Yih-Choung Teh. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel