Brazilia și președintele Bolsonaro, vizați de critici pentru că găzduiesc Copa America 2021

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Președintele Braziliei a apărat decizia de a găzdui Copa America 2021.

Conform BBC, un val de critici a cuprins America de Sud după ce federația Conmebol a anunțat, luni, că Brazilia va găzdui turneul final Copa America 2021 care va începe săptămâna viitoare. Totul a venit după ce Argentina și Columbia au rămas fără drept de găzduire din cauza situației Covid-19, respectiv a protestelor antiguvernamentale.

Un judecător al Curții Supreme din Brazilia i-a ordonat președintelui Jair Bolsonaro să ofere mai multe informații despre decizia de a găzdui meciurile de fotbal, ținând cont că țara a pierdut peste 460.000 de vieți omenești în pandemia Covid-19. Liderul brazilian a anunțat că decizia nu se discută și că turneul nu este un risc sanitar, în ciuda faptului că Argentina a rămas fără drept de găzduire din cauza unui noi val de infectări.

Bolsonaro, sfidător la adresa criticilor și experților medicali

„Atât timp cât depinde de mine, de toți miniștrii, inclusiv ministrul Sănătății, totul s-a decis”, a transmis Bolsonaro în fața susținătorilor săi din capitala Brasilia. „De la început am spus asta despre pandemie: regret decesele, dar trebuie să trăim”.

Decizia a fost criticată dur de mai mulți parlamentari ai țării. Un senator, Otto Alencar, i-a cerut celui mai celebru fotbalist brazilian activ, Neymar Jr., să ajute. „Neymar, vreau să-ți zic ceva: Nu ar trebui să fii de acord cu găzduirea Cupei Americii Latine în Brazilia! Nu accepta acest lucru. Nu este un campionat pe care să-l câștigăm. Trebuie să câștigăm prima oară campionatul vaccinării”, a transmis Alencar.

Bolsonaro a anunțat că patru state vor avea parte de meciuri, printre care și Rio de Janeiro, însă fanii nu vor avea dreptul să participe. Alte șase state au refuzat să găzduiască competiția.

Copa America era promisă Argentinei și Columbiei

Inițial, Copa America 2021 era promisă în premieră Argentinei și Columbiei, în 2020, însă turneul final a fost amânat din cauza pandemiei. Columbia a rămas fără drept de găzduire din cauza protestelor masive antiguvernamentale care au oprit chiar și meciuri de fotbal, în timp ce Argentina nu mai poate fi gazdă pentru că situația Covid-19 este în escaladare. Opozanții deciziei sunt de părere că situația din Brazilia nu este mai bună decât în Argentina când vine vorba de infectări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel