Braşov: Managerul Spitalului de Psihiatrie vrea să înfiinţeze un centru pentru pacienţii cu scleroză multiplă

Managerul Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov, Florin Bîgiu, îşi doreşte înfiinţarea unui centru pentru pacienţii cu scleroză multiplă în cadrul unităţii sanitare, el menţionând joi, într-o conferinţă de presă, că a demarat deja demersuri în acest sens.

"Vrem să facem, pe viitor, un centru pentru pacienţii cu scleroză multiplă. Sunt destui pacienţi în Braşov, Covasna şi Harghita, care în prezent trebuie să se deplaseze la Bucureşti pentru a primi tratament imunomodulator. Prin asociaţiile lor, am întocmit o listă de pacienţi şi am cerut ministerului acordul pentru a putea face acest tip de terapie aici", a spus managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie.

Conform acestuia, este vorba de aproximativ 200-300 de pacienţi care suferă de această maladie.

El a mai menţionat că una dintre cerinţe pentru a putea înfiinţa acest centru este existenţa unei secţii de terapie intensivă în cadrul spitalului. "Vom modifica organigrama spitalului în sensul că vom avea compartiment acuţi, unde vom avea colaborare şi cu un medic anestezist (...) Resursa umană o avem, resursa de aparatură o avem, vom strânge şi o listă de semnături din partea pacienţilor pe care să o depunem la Ministerul Sănătăţii, la comisiile care se ocupă cu această parte de acreditare", a precizat Bîgiu.

El a arătat că în 2020 spitalul va avea o perioadă grea, urmând să fie verificat în vederea acreditării de ciclu doi. "Sunt multe cerinţe de îndeplinit şi legate de investiţii, şi de riscuri, de neconformităţile pe care le avem, trebuie să le recunoaştem şi să le remediem", a mai precizat.

În acelaşi timp, el a susţinut că spitalul a ajuns la "o finanţare istorică", având pentru investiţii un buget de 3,3 milioane de euro, care este de 9 ori mai mare decât cel din 2018.

În ceea ce priveşte pacienţii, directorul spitalului a explicat că, din aprilie, aceştia beneficiază de un program zilnic care include vizionări de filme şi chiar o seară de discotecă săptămânal, vinerea. Totodată, el a spus că a solicitat finanţare de la Consiliul Judeţean Braşov, în a cărui subordine se află spitalul, pentru a-i putea duce în excursii pe pacienţii deplasabili de la secţiile din Zărneşti şi Vulcan, "într-un mediu controlat", eventual la mănăstiri, sub supravegherea personalului medical.

Totodată, infirmierele le fac cumpărături pacienţilor, din banii acestora, în funcţie de ce îşi doresc aceştia. "În trecut, banii pacienţilor se evaporau în neant. Acum totul este pe chitanţă", a menţionat Florin Bîgiu. El a mai explicat că spitalul gestionează, pentru mulţi dintre pacienţi, veniturile acestora, în condiţiile în care pentru unii deţine inclusiv tutela. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel