Blinken se va întâlni cu Lavrov săptămâna viitoare. "Cu condiţia să nu existe o invazie rusă în Ucraina"

Blinken se va întâlni cu Lavrov săptămâna viitoare. "Cu condiţia să nu existe o invazie rusă în Ucraina" / Foto: Facebook U.S. Department of State
Blinken se va întâlni cu Lavrov săptămâna viitoare. "Cu condiţia să nu existe o invazie rusă în Ucraina" / Foto: Facebook U.S. Department of State

Antony Blinken se va întâlni cu Serghei Lavrov săptămâna viitoare, dacă Rusia nu va invada Ucraina.

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, se va întâlni săptămâna viitoare cu omologul său rus, Serghei Lavrov, dacă Rusia nu invadează Ucraina, a anunţat joi seară Departamentul de Stat, transmite Agerpres, citând AFP.

Antony Blinken a propus să se întâlnească cu Serghei Lavrov "în Europa, săptămâna viitoare. Ruşii au răspuns propuneri de date pentru sfârşitul săptămânii viitoare, pe care le-am acceptat, cu condiţia să nu existe o invazie rusă în Ucraina", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

"Dacă invadează în următoarele câteva zile, aceasta va arăta clar că nu au fost niciodată serioşi în privinţa diplomaţiei", a adăugat el.

Un responsabil al Casei Albe a indicat la rândul său că preşedintele american, Joe Biden, va discuta vineri după-amiază "cu liderii transatlantici (...) despre trupele militare ruse relocate la frontiera cu Ucraina" şi despre eforturile de a face ca diplomaţia să prevaleze.

Potrivit programului premierului canadian, Justin Trudeau, la această reuniune la distanţă vor participa conducătorii Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii, Poloniei, României, Uniunii Europene şi NATO. 

Blinken, scenariu despre invazia rusă în Ucraina: Vor inventa un motiv, un fals atac terorist sau un cimitir fals cu ruși uciși în Donbas, unde vor constata genocid

"Mai întâi, Rusia plănuiește să inventeze un motiv pentru atac. Nu știm exact ce formă va avea. Poate fi un un fals atac terorist în Rusia sau fie descoperirea unui cimitir fals cu ruși uciși în masă în Donbas. Rusia va descrie acest lucru ca purificare etnică sau genocid. În ultimele zile, Rusia a început deja să răspândească unele dintre aceste idei pentru a-și pregăti populația și pentru a pregăti terenul pentru război', a declarat Blinken la ONU, scrie CNN.

'Astăzi, acest lucru s-a intensificat în media controlată de statul rus. Am auzit și astăzi aceste alegații. Apoi, guvernul rus se va reuni – în mod teatral, la cel mai înalt nivel, într-o situație de criză și va decide că Rusia trebuie să răspundă și să își apere cetățenii ruși din Ucraina.', a mai spus Blinken. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel