Biden îi îndeamnă pe americani: Vă rog, vă rog, vaccinați-vă!

Biden îi îndeamnă pe americani: Vă rog, vă rog, vaccinați-vă!  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Biden îi îndeamnă pe americani: Vă rog, vă rog, vaccinați-vă! / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Președintele Joe Biden i-a îndemnat pe cetățenii SUA să se vaccineze împotriva coronavirus, după ce cazurile au reintrat pe un trend ascendent.

Preşedintele american Joe Biden şi-a îndemnat luni concetăţenii să se vaccineze anti-COVID-19, după ce persoanele nevaccinate au contribuit la o creştere a cazurilor de infectare, fapt care a contribuit la o scădere a Bursei, relatează Reuters.

Numărul cazurilor de COVID-19 a reintrat în ultimele săptămâni pe o tendinţă ascendentă în SUA, responsabilii sanitari afirmând că această creştere a îmbolnăvirilor se înregistrează preponderent în rândul persoanelor nevaccinate, pe fondul răspândirii accentuate a variantei mai contagioase Delta a coronavirusului, care devine dominantă şi în SUA.

Aproape toate decesele şi formele grave de boală ce necesită spitalizare se înregistrează în rândul persoanelor nevaccinate, au mai observat responsabilii americani.

Într-un discurs pe tema situaţiei economice a SUA, preşedintele Joe Biden a atenţionat luni că redresarea economiei depinde de punerea pandemiei sub control. El a subliniat că săptămâna trecută patru state americane cu rate reduse ale vaccinării au însumat 40% din toate cazurile noi de COVID-19 confirmate în toată ţara.

Aşadar, vă rog, vă rog, vaccinaţi-vă!, şi-a îndemnat Biden concetăţenii. Vaccinaţi-vă acum!'', a insistat el.

Directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, a declarat vineri că 97% dintre persoanele spitalizate în SUA cu COVID-19 sunt nevaccinate şi aceasta devine o pandemie a nevaccinaţilor. Prin urmare, Rochelle Walensky i-a îndemnat pe americanii ce încă nu s-au vaccinat să o facă, subliniind că vaccinurile Pfizer şi Moderna s-au dovedit în mod special a fi eficace contra variantei Delta, precizează Agerpres.

Canada a întrecut Statele Unite la vaccinare, după un start slab

Campania de imunizare din Statele Unite ale Americii a fost depășită de cea din Canada, după multe luni în care canadienii au fost în urma vecinilor de la Sud. Conform BBC, 48,45% dintre canadieni s-au imunizat cu schema completă de vaccinare, depășind Statele Unite cu 0,4 procente, până în data de 16 iulie.

Care este situația în Statele Unite?

Dacă progresul impresionant al Canadei în speța vaccinării continuă, țara își va deschide granițele pentru americani în premieră după 16 luni, a mai explicat premierul Justin Trudeau. În SUA, rata de vaccinare a scăzut în intensitate în timp ce cazurile de infectare cu coronavirus au crescut îngrijorător. Președintele Joe Biden nu a reușit obiectivul impus chiar de el de a vaccina 70% dintre adulții americani până în weekendul de vacanță de Ziua Independenței. Până acum, 68% dintre americanii de peste 18 ani au primit până acum cel puțin o doză.

Casa Albă și guvernele de stat au căutat soluții creative, apelând și la celebrități, pentru a învinge această ezitare a americanilor. Michigan, Ohio și California sunt printre statele care fac loterii cu premii mari pentru rezidenții care se imunizează. Superstarul pop Olivia Rodrigo a încercat să promoveze vaccinarea tinerilor în colaborare cu Casa Albă.

Ce se întâmplă în Canada?

Două din teritoriile nordice ale Canadei, Yuknon și Northwest Territories, sunt în topul vaccinării, cu 75%, respectiv 72% dintre rezidenți imunizați complet. Această creștere fulminantă a vaccinării a fost concomitentă cu o scădere a cazurilor de Covid-19. După un val trei periculos din primăvară, Canada a raportat în jur de 3.000 de infectări în ultima săptămână, adică un minim de vara trecută încoace (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel