Canada a întrecut Statele Unite la vaccinare, după un start slab

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Americanii au fost depășiți de canadieni când vine vorba de campania de imunizare.

Campania de imunizare din Statele Unite ale Americii a fost depășită de cea din Canada, după multe luni în care canadienii au fost în urma vecinilor de la Sud. Conform BBC, 48,45% dintre canadieni s-au imunizat cu schema completă de vaccinare, depășind Statele Unite cu 0,4 procente, până în data de 16 iulie.

Care este situația în Statele Unite?

Dacă progresul impresionant al Canadei în speța vaccinării continuă, țara își va deschide granițele pentru americani în premieră după 16 luni, a mai explicat premierul Justin Trudeau. În SUA, rata de vaccinare a scăzut în intensitate în timp ce cazurile de infectare cu coronavirus au crescut îngrijorător. Președintele Joe Biden nu a reușit obiectivul impus chiar de el de a vaccina 70% dintre adulții americani până în weekendul de vacanță de Ziua Independenței. Până acum, 68% dintre americanii de peste 18 ani au primit până acum cel puțin o doză.

Casa Albă și guvernele de stat au căutat soluții creative, apelând și la celebrități, pentru a învinge această ezitare a americanilor. Michigan, Ohio și California sunt printre statele care fac loterii cu premii mari pentru rezidenții care se imunizează. Superstarul pop Olivia Rodrigo a încercat să promoveze vaccinarea tinerilor în colaborare cu Casa Albă.

Ce se întâmplă în Canada?

Două din teritoriile nordice ale Canadei, Yuknon și Northwest Territories, sunt în topul vaccinării, cu 75%, respectiv 72% dintre rezidenți imunizați complet. Această creștere fulminantă a vaccinării a fost concomitentă cu o scădere a cazurilor de Covid-19. După un val trei periculos din primăvară, Canada a raportat în jur de 3.000 de infectări în ultima săptămână, adică un minim de vara trecută încoace.

În timp ce 80% dintre canadieni sunt protejați de cel puțin o doză de vaccin, Trudeau a spus săptămâna trecută că țara se așteaptă să primească americanii și persoanele de alte naționalități stabilite în Canada de la jumătatea lunii august. În septembrie vor avea voie să intre pentru călătorii neesențiale și ceilalți cetățeni ai lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel