BBC dezvăluie cine sunt cei mai bine plătiți angajați ai săi

Grupul britanic de media BBC va dezvălui miercuri, pentru prima dată în istoria sa, cine sunt cei mai bine plătiţi angajaţi ai săi, în urma apelurilor guvernului de a îmbunătăţi transparenţa la postul public de televiziune şi radio, informează Reuters. 

De mai mulţi ani BBC, societate finanţată printr-o taxă plătită de fiecare gospodărie care deţine un televizor, este presat să dezvăluie care sunt cele mai mari salarii pe care le plăteşte, iar obligaţia de a dezvălui aceste nume face parte din ultimul acord pe 10 ani convenit cu guvernul de la Londra. 

BBC a precizat că 96 de angajaţi ai săi câştigă în prezent salarii de peste 150.000 de lire sterline (195.555 dolari) pe an, însă a adăugat că aceste salarii sunt necesare pentru a putea să concureze cu posturile comerciale de televiziune, precum ITV sau Sky. 

"Suntem un grup global, vrem să angajăm staruri, cei mai buni prezentatori şi corespondenţi" a declarat directorul general de la BBC, Tony Hall. 

BBC este cel mai mare jucător pe piaţa de televiziune, radio şi ştiri online din Marea Britanie, activitatea sa fiind finanţată cu 3,7 miliarde lire sterline (4,8 miliarde de dolari) de pe urma taxei TV. 

Miercuri, la ora 10.00 GMT, BBC va da publicităţii detalii cu privire la angajaţii care câştigă mai mult de 150.000 de lire sterline pe an. Compania a anunţat deja că o treime din numele aflate pe această listă sunt femei, ceea ce l-a făcut pe Tony Hall să spună că BBC trebuie să facă progrese în domeniul egalităţii de gen, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel