BBC: Ce lecții despre prostituție ar putea lua Marea Britanie de la România

Marea Britanie ar putea lua lecții de la români în ceea ce privește traficul de persoane și Printr-o investigație a BBC, se subliniază faptul că multe dintre fete supuse traficului de persoane sunt "momite" cu locuri de muncă. În cazul Marii Britanii, după ce ajung la graniță, fetelor le sunt luate pașapoartele "pentru siguranță". De aici, se ajunge pe mâna traficanților.

În acest sens, jurnalista Emma Thomas a vizitat România pentru a vedea cum combate statul est-european traficul de persoane. În cadrul reportajului, jurnalista se întreabă dacă Regatul Unit poate să învețe din legislația română și din sentințele sale, fără a omite menționarea că România este "una dintre cele mai mari amenințări pentru Regatul Unit, când vine vorba de trafic de persoane".

În material există secvențe cu închisoarea Jilava, din afara Bucureștiului. Unul dintre traficanții închiși spune că tot ce și-a dorit să obțină din "afacerea" lui au fost banii. "Veneau de afară, din Germania, Spania, Anglia, oameni cu bani. Căutau fete frumoase. Și unde sunt fetele frumoase? În România", a spus traficantul, explicând că astfel putea evita legislația britanică. "Au luat sclave din România și nimeni nu putea să le facă nimic, puteau chiar și să le omoare, pentru că nimeni nu știa nimic", a explicat deținutul. Ce poate învăța Marea Britanie de la România să gestioneze problema prostituției? Faptul că România are una dintre cele mai mari rate ale condamnărilor din Europa - o medie de peste 200 pe an. Comparativ, în Regatul Unit sunt opt condamnări anual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel