Băuturile pe care să le eviți noaptea. Îți afectează somnul

Băuturile pe care să le eviți noaptea. Îți afectează somnul / Foto: Pixabay, de congerdesign
Băuturile pe care să le eviți noaptea. Îți afectează somnul / Foto: Pixabay, de congerdesign

Află în articol care sunt băuturile care îți afectează somnul.

Somnul este foarte important pentru sănătate, iar medicii ne recomandă să dormim 7-8 ore pe noapte. Totuși, mulți dintre noi se confruntă cu insomniile, fie din cauza stresului, fie din alte cauze. Se pare că somnul ne este influențat și de băuturile pe care le consumăm înainte de somn. Astfel, există trei băuturi pe care ar trebui să le evităm noaptea dacă ne dorim să avem un somn liniștit.

Alcoolul nu este o alegere bună dacă vă doriți un somn neîntrerupt. Deși aveți senzația că de la alcool vi se face somn, de fapt, efectu este invers. Acesta este interzis mai ales în a doua jumătate a nopții, scrie csid.ro.

Băuturile dulci precum sucurile de acid, sucurile de fructe, energizantele și sucurile care conțin alcool, consumate cu câteva ore înainte de somn pot crește șansele ca acesta să fie perturbat.

Espresso după cine este o alegere proastă deoarece cofeina pune în alertă corpul și îi dă energie. Ciocolata caldă, cola și ceaiul verde au și ele cofeine, așa că mai bine ai renunța seara și la ele.

Cum poți să adormi ușor. 4 tehnici naturale

Când cineva nu poate adormi, poate lua medicamente care induc somnul. Cu toate acestea, tehnicile naturale, cum ar fi evitarea ecranelor înainte de culcare, cititul înainte de culcare sau efectuarea de exerciții, pot fi, de asemenea, niște soluții, scrie Medical News Today.

Să nu poți adormi poate fi frustrant și poate avea consecințe pentru ziua următoare. Cu toate acestea, oamenii pot învăța să adoarmă mai repede folosind câteva sfaturi, niște trucuri simple și naturale. Lucruri diferite funcționează pentru oameni diferiți, așa că fă-ți timp pentru a experimenta pentru a găsi ceea ce funcționează în cazul tău. Acest articol analizează 4 metode naturale pe care oamenii le pot folosi pentru a-i ajuta să adoarmă rapid.

Mulți oameni care trăiesc cu insomnie pot sta întinși în pat întrebându-se cum să adoarmă. Când se întâmplă acest lucru, o persoană poate încerca să folosească sfaturile de mai jos. Unele sunt schimbări pe termen lung ale stilului de viață, în timp ce altele sunt soluții pe termen scurt de încercat în acest moment.

1. Creați un model de somn consistent


A merge la culcare la ore diferite în fiecare noapte este un obicei comun pentru mulți oameni. Cu toate acestea, aceste modele neregulate de somn ar putea interfera cu somnul, deoarece întrerup ritmul circadian al corpului.

Ritmul circadian este o selecție de schimbări comportamentale, fizice și mentale care urmează un ciclu de 24 de ore. O funcție principală a ritmului circadian este cea de a determina dacă organismul este pregătit pentru somn sau nu.

Acest lucru este puternic influențat de un ceas biologic care eliberează hormoni pentru a induce somnul sau starea de veghe. A merge la culcare la aceeași oră în fiecare noapte ajută ceasul corporal să prezică când să inducă somnul.

2. Țineți luminile stinse


Lumina influențează și ritmul circadian, ajutând creierul și corpul să înțeleagă când este noapte. Păstrarea camerei cât mai întunecate posibil atunci când mergi la culcare ar putea ajuta la ameliorarea somnului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel