Băsescu: N-aș fi renunțat pentru nimic în lume pentru AMEȚITA asta

Traian Băsescu a făcut o declarație incredibilă în această seară.

Întrebat ce ar fi făcut cu starea de alertă și dacă ar fi ales relaxarea măsurilor, fostul președinte, Traian Băsescu a declarat:

"Cred că ne jucăm cu focul! Am văzut noile condiții pentru starea de alertă, cred că sunt insuficiente pentru riscul major care se prefigurează. Eu cred că oamenii politici trebuie să ia decizii fără să stea cu ochii pe sondaje în astfel de situații. Până la urmă, pe vreme bună și un prost ptoate să fie om politic, vorba președintelui Iohannis, problema e pe vremuri grele. Eu cred că ne-am grăbit! Am văzut măsurile care s-au luat, sunt atât de lipsite de seminificație încât, practic, s-au deschis porțile revenirii infectării populației cu virusul ticălos", a declarat Traian Băsescu, în direct la Digi24. 

"Nu aș fi renunțat la starea urgență"

Întrebat dacă ar fi pus frână noului val de relaxări, Traian Băsescu a dat o explicație incredibilă. 

"Uite, ca să nu fie dubii...Nu aș fi renunțat la starea urgență până la 15 iulie, pentru nimic în lume. Și dacă erau de făcut relaxări, le făceam în interiorul stării de urgență, nu amețita asta de stare de alertă pe care nu o găsești nici în Constituție, nici nicăieri! La noi s-au relaxat prea tare, asta e problema", a completat el.

Va trece starea de alertă în Parlament?

În plus, fostul președinte a declarat că este convins că stare de alertă va trece în Parlament. "Trece, nu are cum să nu treacă, pentru că dacă nu te uiți la cifrele pe care le comunică acest GCS înseamnă că ești orb!", a spus președintele.

Ce nu ar fi relaxat deloc

În plus, întrebat ce nu ar fi relaxat deloc, fostul președinte a răspuns ferm:

"În mod categoric, întâlnirile de șase, 20, 50 de persoane nu aveau loc. Scriam asta mare în decret. Grupurile ar fi trebui să fie strict în familie. Portul măștii, în orice condiții. În niciun caz nu aș fi lăsat lucrurile brambura. În ultimă instanță, dacă Parlamentul este iresponsabil, președintele n-ar decât să emită decretul pentru emiterea stării de urgență și a închis subiectul. La nevoie va trebui să și-o asume, pentru asta e om politic. Se fac de râs toți! Până la urmă, președintele va trebui să intervină cu un decret ca să-i liniștească pe toți, inclusiv pe cei din societatea civilă", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel