Barna a anunțat ce va face USR la votul pentru moțiunea de cenzură împotriva PNL

Dan Barna FOTO AGERPRES
Dan Barna FOTO AGERPRES

Dan Barna a anunțat cum vor acționa parlamentarii USR în ceea ce privește votul pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

USR nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură, a anunțat duminică liderul Uniunii, Dan Barna. El acuză PSD de iresponsabilitate, „pe care nu intenționăm să o încurajăm în niciun fel”.

„România nu are nevoie de circul PSD. USR nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură”, a anunțat duminică, pe Facebook, liderul USR, Dan Barna.

Potrivit acestuia, tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o „dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenționăm să o încurajăm în niciun fel”.

Acesta amintește că argumentul pentru instalarea actualului guvern a fost acela că țara are nevoie de un executiv cu puteri depline care să se lupte cu pandemia și criza generată de aceasta și că, la vremea aceea, inclusiv parlamentarii PSD au votat pentru cabinetul Orban 3.

Dan Barna susține că România nu a scăpat de Covid și că, în perioada următoare, trebuie gestionată deschiderea anului școlar.

„Mâine (luni-n.r.) voi fi în parlament pentru a spune public aceste adevăruri și de la tribună, dar nu vom participa la votul unei moțiunii care se joacă cu soarta României fiind inventată iresponsabil de PSD doar ca program de divertisment pentru invitații la congresul proaspăt încheiat”, a mai scris liderul USR pe rețeaua de socializare, citat de Mediafax.

Conducerile reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis ca moțiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori și deputați, să fie dezbătută și votată luni, într-o ședință care va începe la ora 14.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel