Bărbat mort, într-un centru pentru persoane cu dizabilități

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, rezident al unui centru pentru persoane cu dizabilităţi al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, a decedat în cursul zilei de luni, după ce a fost plecat din centru pentru circa trei ore, potrivit instituţiei.

"Unul dintre beneficiarii Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională (CITO) Odobeşti a părăsit luni dimineaţă incinta centrului fără bilet de voie. În intervalul celor trei ore în care a lipsit personalul a consemnat fuga lui din centru. La întoarcere acesta prezenta o stare generală foarte proastă. Imediat i s-a acordat asistenţă medicală şi a fost apelat numărul unic de urgenţă 112. La sosirea echipajului de pe ambulanţă, beneficiarul prezenta încă semne vitale, însă ulterior acesta a decedat", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Din primele informaţii, se pare că imediat după masa de dimineaţă şi administrarea medicamentelor, bărbatul ar fi plecat din centru cu o maşină neagră, care l-ar fi adus înapoi în jurul orelor 11,00 şi l-ar fi lăsat la poarta instituţiei.

"Ceilalţi beneficiari au furnizat informaţii despre faptul că acesta s-ar fi urcat într-o maşină neagră, cu care ar fi plecat din faţa centrului, maşină care ulterior l-ar fi adus înapoi în jurul orelor 11,00. Am informat Poliţia oraşului Odobeşti şi în momentul de faţă se fac cercetări pentru a se stabili cine a fost persoana care l-a luat din centru şi ce s-a întâmplat în timpul în care acesta a lipsit", a spus Adina Lăscan.

DGASPC Vrancea a notificat decesul bărbatului către Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

CITO Odobeşti este un centru pentru persoane cu dizabilităţi, cu regim deschis, în care beneficiarii sunt încurajaţi să iasă pentru a socializa şi primesc des bilete de voie, cu unele excepţii. Este şi cazul bărbatului decedat, care era în evidenţă cu boli cronice şi sub tratament medicamentos prescris de medicul specialist, motiv pentru care nu i se permitea să se îndepărteze foarte des de centru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel