Badminton: Thailandeza Ratchanok Intanon, nr. 5 mondial, a fost exonerată de acuzaţiile de dopaj

10 oct 2019 / 14:38

Jucătoarea thailandeză de badminton Ratchanok Intanon, nr. 5 mondial, una din speranţele ţării sale la o medalie la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, a fost exonerată de acuzaţiile de dopaj de către Federaţia internaţională de badminton (BWF), relatează AFP.

May, cum este adulată în ţara ei, fost lider mondial, nu a comis ''nicio greşeală sau neglijenţă'' şi nu va suporta ''nicio perioadă de suspendare'', a precizat BWF într-un comunicat. Intanon a fost testată pozitiv în luna aprilie la clenbuterol, un agent anabolizant care poate întări musculatura şi care se află pe lista substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping.

Jucătoarea thailandeză a susţinut că prezenţa clenbuterolului, la un nivel foarte scăzut, s-a datorat consumului de carne contaminată, conform BWF. În 2016, Intanon s-a confruntat cu un alt test pozitiv, dar a fost exonerată atunci de federaţia sa naţională. Ea are în palmares, printre altele, un titlu mondial în 2013 şi o medalie mondială de bronz în 2019, ambele la individual, informează Agerpres.