EXCLUSIV  Avalanşă de pacienţi cu atac de panică la psiholog. Radu Leca: Creştere de 150%. Nu am mai văzut aşa ceva

Psihologul Radu Leca a tras un semnal de alarmă şi anunţă că după relaxare, a crescut numărul pacienţilor cu anxietate şi atacuri de panică. 

"Este o creştere cu 150 la sută faţă de luna trecută a pacienţilor cu anxietate. Nu am mai văzut aşa ceva", a declarat Radu Leca în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Ce este şi cum se manifestă atacul de panică

"Atacul de panică reprezintă una dintre cele mai perfide tulburări care există. De ce? Cum spun studenţii mei, în mod popular, îţi dă daună totală. Pentru că simţi lucruri pe care nu le-ai mai simţit niciodată, o intensitate nefirească, foarte mare. Atacul de panică te poate paraliza, te poate face să crezi lucruri care nu există în realitate, îţi taie respiraţia, te poate arunca cu o viteză fantastică într-o lume care nu există.

Asta se întâmplă pentru că oamenii au devenit extrem de sensibili la propria viaţă. Din cauza epuizării, din cauza multiplelor frici, a tipurilor de relaţii, a gândurilor negative, a sentimentelor de vinovăţie, subiecţii sunt copleşiţi. Atunci atacul de panică apare cu o forţă fantastică, care distruge spiritul uman.

Un subiect care suferă de tulburare de panică este un subiect care va renunţa, cel puţin o perioadă, la viaţă. Nu va mai face lucruri pe care le făcea înainte. Totul în mintea sa va fi înainte de atacul de panică şi după el. Se va lega de lucruri mărunte care au dus în mintea sa la atacul de panică.

Atacul de panică se manifestă în felul următor. Subiectul simte lucruri pe care nu le-a simţit niciodată. O frică intensă uriaşă. De exemplu, dacă se află în taxi, în mers, şi atacul de panică apare, subiectul este capabil să se dea jos din taxi în mers.  Episoadele bruşte şi recurente de teamă foarte mare, nelinişte şi/sau anxietate declanşează reacţii fizice severe: transpiraţie abundentă, palpitaţii, dureri inexplicabile, ameţeală.", a mai declarat psihologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel