Poliţiştii au făcut zeci de percheziţii la persoane bănuite că au înscenat accidente rutiere pentru a primi bani de la firmele de asigurări.
Treizeci de persoane din Bihor, bănuite că au înscenat mai multe accidente rutiere pentru a obţine bani de la firmele de asigurări, sunt cercetate de poliţişti, marţi fiind demarate 24 de percheziţii domiciliare în judeţ, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).
"În cursul acestei dimineţi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, desfăşoară 24 de percheziţii domiciliare, în judeţul Bihor, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, înşelăciune privind asigurările, fals material în înscrisuri oficiale, fals informatic şi fals în declaraţii", se arată într-un comunicat al IPJ Bihor, conform Agerpres.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020 - 2022, 30 de persoane, din judeţul Bihor, cu vârste cuprinse între 19 şi 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăţilor de asigurări, prin înscenarea unor evenimente rutiere.
În fapt, 24 dintre persoane sunt bănuite că, sub coordonarea celorlalte şase persoane cercetate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice în acest caz, ar fi produs, în mod intenţionat, evenimente rutiere, în scopul obţinerii de despăgubiri de la asiguratori.
Astfel, ar fi fost produse 21 de evenimente rutiere, în urma cărora au fost deschise 23 de dosare de daună, la cinci societăţi de asigurări.
Până în prezent, în cadrul respectivelor dosare de daună, asiguratorii au plătit 657.895 de lei, prejudiciul total urmând să fie stabilit pe parcursul cercetărilor.
La finalizarea percheziţiilor vor fi puse în executare 30 de mandate de aducere, emise pe numele celor 30 de persoane. Acestea vor fi conduse la sediul IPJ Bihor, în vederea audierii, urmând să fie dispuse măsuri legale.
Activităţile se desfăşoară împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, de la Serviciul de Ordine Publică, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, de la Poliţia Municipiului Oradea şi de la Poliţia Municipiului Marghita, alături de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, De asemenea, acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu