Atenție la masa de Revelion. Putem mânca până la 167 de E-uri

Cătălina Burghelea / 31 dec 2019 / 18:32
Mâncare
Mâncare

Mesele îmbelșugate de Revelion vin la pachet cu mulți aditivi alimentari, sare și zahăr în exces. Cum este posibil, deși mâncarea este pregătită în casă?

Brânza topită, șunca de praga, baconul, parizerul de pasăre sau de porc, cabanosul, ketchup-ul și maioneza, pâinea sau ciocolata, băuturile energizante sau berea cu fructe sunt printre produsele cu cei mai mulți aditivi alimentari care se regăsesc pe masa de Revelion. 

"Fiecare consumator pune pe masa pregătită pentru revelion multă mâncare din diverse sortimente pentru ca masa să fie cât mai bogată și mesenii cât mai satisfăcuți. Iar pentru mâncarea pregătită au fost utilizate fel și fel de ingrediente, fiecare având propriile lor valori", arată InfoCons.

Asta înseamnă că, la 100 g de mâncare la masa de Revelion, putem ajunge chiar și la 167 de E-uri (aditivi alimentari), 31g de sare (15,5 plicuri de sare) și 71g de zahăr (14 plicuri de zahăr). 

Cele mai întâlnite E-uri din alimentele de pe masa de Revelion sunt E300, E330, E412, E440, E451 și E120.