Atenție când concepeți un copil! Monica Pop: De ce femeile sănătoase nasc bebeluși cu probleme

Prof dr Monica Pop. Foto: DC News
Prof dr Monica Pop. Foto: DC News

Monica Pop atrage atenția asupra momentului când doi oameni decid să conceapă un copil.

”Un aspect important in genetica umana: momentul conceptiei. In secolul XXI, aducerea pe lume a unui copil se gandeste si se planifica! Momentul conceptiei este deci esential si trebuie ales cu seriozitate si maturitate. Orice element neadecvat existent in corpul barbatului sau femeii la momentul respectiv poate conduce la aparitia unui accident genetic, soldat cu o catastrofa (oftalmologica sau de alt gen) in ceea ce priveste viitorul copil. Exemple: un pahar de bautura, fumat, droguri chiar usoare, medicamente de aproape orice tip, viroze (respiratorii, digestive), alergii etc.

V-ati intrebat vreodata din ce motiv in unele cupluri sanatoase se nasc copii cu diferite handicapuri (orbi, surzi, retard mental important, paralizii, tumori etc)? Deoarece, de multe ori, femeia ramane insarcinata dupa vreo petrecere cu bautura (repet, chiar in cantitate foarte mica), sau in mod neplanificat atunci cand unul dintre cei doi lua un medicament sau suferea de ceva. Un "mic" pahar de bere, vin, vodca, whisky, coniac, visinata etc poate duce la o mutatie genetica si la nasterea unui copil cu handicap!”, a scris Monica Pop, renumitul doctor oftalmolog, pe blogul său.

Sfatul medicului

”Din aceste motive, sfatul unui medic care a vazut multe astfel de malformatii, cele mai multe greu de tratat sau ireversibile, este sa se disocieze clar intre a face dragoste din placere si a o face in scopul obtinerii unei sarcini, moment care trebuie, repet, serios ales. Regretele dupa nasterea unui copil cu grave probleme de sanatate sunt tardive...

Sa ne intelegem: bineinteles ca nu in toate cazurile de asemenea greseli in timpul conceptiei (alcool, droguri, tigari, medicamente etc) apar astfel de nenorociri. Dar rata este de cel putin 1-2 din 10, ceea ce trebuie sa ne puna serios pe ganduri in alegerea acestui moment. De ce sa riscam? Fiecare om trebuie sa isi FEREASCA VIITORUL COPIL DE UN HANDICAP de orice tip.

Nici un parinte nu isi doreste o astfel de nenorocire dar putini sunt, din pacate, cei care se si gandesc la a o preveni!”, a mai scris Monica Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel