Atentat Paris. Abdeslam, explicații năucitoare: De-asta vă atacăm

 Salah Abdeslam, singurul membru încă în viaţă al comandourilor jihadiste din 13 noiembrie 2015 de la Paris, a justificat atacurile comise, în timpul primei sale audieri în faţa unui judecător antiterorist, joi, informează vineri postul de radio RTL, citat de AFP. 

Suspectul-cheie al atentatelor soldate cu 130 de morţi la Paris şi Saint-Denis (în nordul capitalei) a început prin a confirma dorinţa sa de a nu avea avocat, apoi a declarat că se lasă în voia lui Allah, potrivit RTL. 

"Nu vă atacăm pentru că mâncaţi carne de porc, pentru că beţi vin şi ascultaţi muzică, ci musulmanii sunt cei care se apară de cei care îi atacă", a declarat Abdeslam. 

Apoi, el s-a adresat victimelor: "Lăsaţi furia voastră deoparte şi gândiţi-vă puţin, voi nu faceţi decât să suportaţi erorile liderilor voştri". 

Salah Abdeslam a rămas în jur de o oră în biroul judecătorului, joi, la o săptămână după ce a fost spitalizat pentru o operaţie de apendicită. 

Cinci audieri 

Arestat la 18 martie 2016 în comuna bruxelleză Molenbeek după patru luni de urmărire, el a fost pus sub acuzaţie la 27 aprilie 2016, pentru asasinate teroriste. 

De atunci, însă, judecătorii s-au confruntat cu refuzul lui de a răspunde la întrebări. Păstrând o totală tăcere până la cel de-al cincilea interogatoriu al său, în noiembrie 2017, Salah Abdeslam a luat în final cuvântul doar o singură dată în faţa lor, la 9 martie, pentru a nega afirmaţiile unui suspect în timpul unei confruntări. 

Înainte de a face din tăcere strategia sa judiciară, Salah Abdeslam a făcut o singură dată declaraţii, imediat după arestare, afirmând în faţa anchetatorilor belgieni că 'a renunţat' să se arunce în aer în 13 noiembrie şi încercând să-şi minimizeze rolul în cadrul celulei jihadiste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel