UPDATE. Explozii și împușcături la metroul din New York. „Atacul părea plănuit, sunt recunoscător că am reușit să mă ascund”

New York- imagine sugestivă (FOTO: Pexels)
New York- imagine sugestivă (FOTO: Pexels)

Mai multe persoane au fost împușcate într-o stație de metrou din Brooklyn și mai multe dispozitive netonate au fost găsite, de asemenea, în locație, potrivit pompierilor și a trei surse ale forțelor de ordine. Aceștia subliniază că ancheta este preliminară.

UPDATE: 19:25: Mai mulți oficiali au ținut o conferință de presă în preajma stației de metrou unde s-a petrecut atacul. În urma declarațiilor acestora acestora, cele mai importante vești sunt că:

  • Suspectul este încă liber. Acesta este descris ca fiind afro-american, masiv, cu înălțimea de 1:65m. 
  • 16 pacienți au fost internați, 10 sunt grav răniți, 5 sunt în stare critică, dar stabilă.
  • Fapta nu este investigată ca atac terorist, în acest moment.

UPDATE- 19:18: „Vreau să încep prin a asigura publicului că nu au fost găsiți explizibili nedetonați și nicio victimă nu a decedat”, a declarat Keechant Sewell, Comisionarul Poliției din New York City

Știrea inițială:

S-a spus că cel puțin cinci persoane au fost împușcate de un bărbat care purta o mască de gaz și o vestă portocalie de construcție, potrivit a trei oficiali ale forțelor de ordine. Făptașul a fugit de la locul faptei și nu a fost prins.

Mai multe surse ale forțelor de ordine au spus că trăgătorul ar fi putut arunca un dispozitiv înainte de a deschide focul în stația 36th Street și Fourth Avenue din Sunset Park, în jurul orei 8:30, marți. Amploarea numărului celor răniți nu este clară.

Atacatorul aruncase o fumigenă în tren, după care a tras mai multe gloanțe în rafală. Atacul a avut loc în trei locații.

Poliția spune că a găsit mai multe victime împușcate. Nu au fost disponibile imediat detalii despre dispozitivele nedetonate.

Fotografiile postate pe rețelele sociale au arătat oameni însângerați pe peron, iar filmările din aplicația Citizen au arătat o prezență puternică a forțelor de ordine la fața locului.

„Iau metroul în fiecare dimineață pentru a merge la muncă, iar totul părea normal.”, a declarat un martor, în direct, pentru CNN.

„Atacul părea plănuit, sunt recunoscător că am reușit să mă ascund în spatele unor scaune. Nu am cuvinte!”

„Am auzit voci în spate care spuneau că la următoarea oprire cei răniți vor primi asistență medicală.”, a continuat acesta. 

Întrebat de prezentatori câte gloanțe a auzit, martorul a declarat:

„Nici nu am putut să țin numărătoarea, sunau precum artificiile. Nici nu am crezut că sunt gloanțe, dar oricum m-am ferit pentru că m-am speriat. O femeie chiar mi-a dat spray-ul ei cu piper pentru a mă apăra. Atât de speriați eram cu toții!”

Mai multe părți ale orașului sunt blocate

Unii dintre răniți au sărit într-un alt tren pentru a fuge în următoarea stație, au spus surse.

Casa Albă a avut o intervenție prin intermediul secretarei de presă Jen Psaki, pe Twitter:

„Președintele a fost informat cu privire la cele mai recente evoluții referitoare la împușcăturile cu metroul din New York City. Personalul superior al Casei Albe este în legătură cu primarul Adams și cu comisarul de poliție Sewell pentru a oferi orice asistență, după cum este necesar.”

NYPD i-a avertizat pe new-yorkezi să evite zona. S-a întrerupt curentul pe linia N/R de la 59 Street până la Atlantic Avenue și au fost raportate întârzieri majore pe liniile B, D, F, N, Q și R. Serviciul W este suspendat.

Școlile locale au fost blocate, potrivit consilierului democrat Alexa Aviles, care reprezintă zona, precizează NBC New York. Nicio altă informație nu a fost disponibilă imediat.

Pompierii au declarat că mai mult de 13 persoane au fost rănite. Un purtător de cuvânt al departamentului nu a oferit detalii suplimentare despre rănile și starea victimelor.

Atacurile armate din New York au crescut în acest an, iar încercarea scăderii criminalității violente cu arme a fost un punct central de reforme ale primarului Eric Adams, de când a preluat mandatul în ianuarie.

Până la data de 3 aprilie, incidentele de acest tip au crescut de la 260 la 296 față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit statisticilor Departamentului de Poliție din New York City.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel