”Arcul lui Darwin” din insulele Galapagos s-a prăbuşit

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Celebra formațiune stâncoasă ”Arcul lui Darwin”, care se află în insulele Galapagos, s-a prăbuşit din cauza eroziunii. 

Popularul Arc al lui Darwin, o formaţiune stâncoasă şi o atracţie turistică emblematică din Insulele Galapagos, situată în nordul arhipelagului ecuadorian, s-a prăbuşit luni în mare după un lung proces de eroziune naturală, a informat Ministerul Mediului din Ecuador, relatează EFE, scrie Agerpres. 

O formațiune celebră



Formaţiunea stâncoasă, similară unui Arc de Triumf, este vizitată tradiţional de turişti şi este un loc preferat de iubitorii de scufundări, potrivit operatorilor de turism din zonă, care au informat nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale în urma acestui incident.

"Luni s-a raportat prăbuşirea Arcului lui Darwin, un atractiv pod natural" situat în dreptul insulei Darwin, în partea de nord a arhipelagului Galapagos, "drept consecinţă a eroziunii naturale", a informat Ministerul ecuadorian al Mediului într-un mesaj publicat pe Twitter.

Ce este Arcul lui Darwin



Aşa-numitul Arc al lui Darwin este o formaţiune stâncoasă care a făcut parte la un moment din insula cu acelaşi nume şi la care nu se poate ajunge pe cale terestră, conform normelor de protecţie a biodiversităţii din arhipelag.

Situl este considerat unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a face scufundări şi pentru a admira marea diversitate de rechini şi de alte specii marine, notează acelaşi minister ecuadorian.

Potrivit imaginilor realizate de turişti, stânca orizontală, care se sprijinea pe celelalte două laterale, s-a prăbuşit în mare şi, astfel, din fostul arc din piatră au mai rămas în picioare doar cei doi piloni verticali.

Cine a făcut Insulele Galapagos celebre



Charles Darwin a făcut celebre Insulele Galapagos după ce a început să studieze numărul impresionant de specii de animale care trăiesc în acest arhipelag.

Arcul lui Darwin este înconjurat de ape adânci de peste 20 de metri, fiind considerat de profesionişti unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a face scufundări şi pentru a admira numeroase exemplare de rechini, ţestoase gigant, delfini, foci şi pisici de mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel