Apariție misterioasă: Credincioșii cred că e chipul lui Iisus. Preoții cred că seamănă cu Conchita Wurst

Sursa foto Twitter, utilizator Jakub Bujnik @JakubBujnik
Sursa foto Twitter, utilizator Jakub Bujnik @JakubBujnik

Un număr mare de oameni s-au adunat în rugăciune în jurul unui copac de lângă un bloc de apartamente din orașul polonez Parczew, după ce pe scoarța sa a apărut în mod misterios o imagine despre care unii spun că seamănă cu Iisus sau cu Fecioara Maria.

Curia catolică locală a respins, însă, ideea că imaginea are origine divină, un purtător de cuvânt al curiei glumind că seamănă mai mult cu Conchita Wurst – drag queen-ul care a câștigat Eurovision în 2014 – decât cu Iisus, potrivit publicației Notes from Poland.

Pe măsură ce știrile au început să atragă atenția națională, un număr tot mai mare de oameni au început să sosească în fiecare zi la fața locului să se roage sau pur și simplu să vadă imaginea pentru ei înșiși. Mulți au spus reporterilor că îl consideră un fel de mesaj divin.

Copacul pe care ar fi apărut imaginea lui Isus se află în orașul Parczew, din estul Poloniei,

Unii cred că imaginea – care se află la câțiva metri deasupra nivelului solului – seamănă cu Maria și au comparat-o cu aparițiile mariane despre care se spune că ar fi apărut în Fátima, Portugalia și Medjugorje, Bosnia și Herțegovina.

Dar alții susțin că este însuși fiul lui Dumnezeu. ”Îl văd pe Domnul Iisus, chipul și coroana Lui”, a spus un vizitator potrivit Notes from Poland. ”Acesta este într-adevăr un fel de miracol sau avertisment. Voi veni aici în fiecare zi. Mă rog aici.”

Scepticii

”Este doar un fel de boală a copacilor”, a spus un alt vizitator. ”S-a întâmplat ca semnele de pe scoarță să se alinieze așa.”

Ca răspuns la interesul tot mai mare, eparhia romano-catolică de Siedlce a emis o declarație în care spunea că ”nu avem de-a face cu un fenomen supranatural, prin urmare eparhia nu va începe proceduri canonice”.

”Dacă urmărim istoria aparițiilor, nu vedem niciuna pe coaja unui copac”, a declarat purtătorul de cuvânt al curiei, părintele Jacek Świątek, pentru un ziar local . ”Nu va exista nicio reacție din partea noastră, pentru că biserica se ocupă de probleme serioase, nu de senzații ieftine.”

Părintele Jacek Świątek a mai glumit spunând că imaginea de pe copac seamănă mai mult cu Conchita Wurst decât cu Maria sau Isus. Cu toate acestea, deși a sugerat că ”apariția va dispărea odată cu următoarea ploaie”, aceasta rămâne pe copac, în ciuda ploilor din această săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel