Anumiți oameni poartă o sârmă în gură toată viața. Doar așa pot avea un zâmbet de Hollywood. Costă 150-300 lei

Există oameni care poartă o sârmă în gură toată viața.

Este vorba despre firul de contenție (firele sunt din sârmă foarte subțire și ortodontul le „lipește” în spatele dinților din față) care se poartă toată viața de către persoanele care, la vârstă adultă, au purtat aparat dentar. De precizat este că oamenii care poartă această sârmă nici nu o simt. Nu este deloc deranjantă sau dureroasă. Mai multe despre contenție aflați de la medicul Denisa Zaharia.

„După îndepărtarea aparatului fix, se recomandă aplicarea unui retainer (contenție fixă) pentru zona frontală și o gutieră detașabilă pe timpul nopții. Între dinții incisivi, acolo unde se aplică contenția fixă, nu se poate folosi ață dentară, dar ne ajută dușul bucal sau periuțele interdentare fine, iar, în rest, periajul obișnuit este însoțit de utilizarea aței dentare. Să nu uităm de controlul periodic și de igienizarea profesională la 6 luni”, a explicat medicul Denisa Zaharia pentru DC News.

Cât timp trebuie să porți gutieră după aparatul dentar

Atenție: pot apărea modificări și la ani după încheierea unui tratament ortodontic!

„Tratamentul activ, de purtare a aparatului dentar, este urmat de o etapă pasivă, de stabilizare și menținere a rezultatului. Dinții au tendința de a recidiva, de a reveni la poziția inițială și, pentru a preveni acest lucru, se recomandă aplicarea unei contenții fixe pe spatele dinților și a unui dispozitiv mobil, detașabil, care se poartă pe durata nopții (gutieră sau aparat mobil). 

Riscul de recidivă depinde de anomalia tratată, sunt anumite anomalii ereditare, care au un risc mai mare de recidivă (ocluzia adâncă), depinde de mișcările dentare efectuate. De exemplu, închiderea distemei (strungăreață) sau mișcarea de derotare dentară au risc mai mare de recidivă și depinde și de durata tratamentului.

Cu cât tratamentul ortodontic este mai scurt și deplasările dentare se fac mai rapid, cu atât și recidiva este mai mare. Ea se produce de obicei la intervale scurte după îndepărtarea aparatului, urmând apoi o stabilizare a rezultatului, însă pot apărea modificări și la ani după încheierea unui tratament ortodontic. Dinții, ca orice alt țesut din organism, migrează, se modifică și dacă nu dorim acest lucru, trebuie purtată contenția”, a spus medicul Denisa Zaharia într-un interviu pentru DC News.

Firele de contenție costă între 150-300 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel