Anthony Fauci a dezvăluit primele rezultate obținute în urma analizei variantei Omicron

Anthony Fauci a dezvăluit primele rezultate obținute în urma analizei variantei Omicron / Foto: Pixabay
Anthony Fauci a dezvăluit primele rezultate obținute în urma analizei variantei Omicron / Foto: Pixabay

Anthony Fauci a dezvăluit primele rezultate obținute în urma analizei variantei Omicron.

Medicul Anthony Fauci a vorbit despre primele rezultate obținute în urma analizei variantei Omicron a coronavirusului. Imunologul susține că datele preliminare sunt încurajatoare, dar că este prea devreme pentru a determina dacă noua variantă este mai puțin mortală decât Delta.

Cu toate acestea, până acum semnalele sunt relativ încurajatoare în ceea ce privește dezvoltarea unor forme grave de boală. În mod clar, devine varianta dominantă în Africa de Sud”, a declarat Anthony Fauci pentru CNN, potrivit Realitatea.net.

Cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva noilor tulpini

În cadrul aceleiaşi intervenţii de la CNN, Fauci a vorbit și despre eficiența vaccinurilor anti-Covid, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari că acestea nu ar mai putea proteja împotriva tulpinilor noi ale SARS-CoV-2 care apar în ultima vreme.

Vaccinurile pe care le distribuim în acest moment sunt destinate virusului original, descoperit în Wuhan și cu toate acestea, în cazul variantei Delta, când ai un nivel de anticorpi înalt, acesta reușește să te protejeze, așa că avem o protecție înaltă în general atunci când suntem vaccinați, mai ales după doza booster., a declarat Antony Faucci.

Chiar și în cazul variantei Omicron, atunci când faci doza a treia, nivelul de anticorpi crește din nou și suntem încrezători că va fi un nivel de protecție și în cazul acestei variante., a mai spus imunologul.

VEZI ȘI: OMICRON, diferența între Africa și Europa. Dr. Aysel Florescu, alertă: Trece rapid prin populaţia care deja are imunitate. Se transmite repede la vaccinați

Dr. Sorin Rugină, avertisment despre varianta Omicron. Simptomele apar după 24 de ore de la infectare

Primele simptome de boală în cazul infectării cu varianta Omicron apar după numai 24 de ore, arată informaţiile strânse de cercetători, faţă de cinci zile cât era perioada de incubație în cazul altor variante. Epidemiologul Sorin Rugină a vorbit la Antena 3 despre aceste noi descoperiri.

„Datele sunt date preliminare, dar pe zi ce trece ne edificăm tot mai mult asupra acestei tulpini. Este un fenomen pe care îl așteptam. Tulpina africană a mai circulat, nu știm dacă această nouă tulpină este continuarea celei vechi sau faptul că s-a selectat în zona Africii în perioada în care rata lor de vaccinare este foarte scăzută şi circulația este mai mare.", a spus medicul epidemiolog Sorin Rugină. Citește continuarea AICI.

VEZI ȘI: Dr. Adrian Marinescu, ipoteză despre Omicron: Vom încerca o pseudo-normalitate. Anul 2022 va fi mai bun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel