COD GALBEN  ANM, prognoza meteo. COD GALBEN, VREME rea: Două ALERTE intră în vigoare

ANM, prognoza meteo. COD GALBEN, VREME rea: Două ALERTE intră în vigoare Două ALERTE METEO emise de ANM urmează să intre în vigoare în scurt timp. 

ANM, prognoza meteo. COD GALBEN, VREME rea: Două ALERTE intră în vigoare Prima alertă meteo de COD GALBEN intră în vigoare la ora 14:00. Este valabilă până mâine dimineață la ora 08:00. Această primă avertizare meteo de COD GALBEN vizează MARAMUREȘ, CRIȘANA, BANAT, vestul TRANSILVANIEI, zona Carpaților Occidentali. Vor fi PLOI ÎNSEMNATE CANTITATIV. 

ANM, prognoza meteo. COD GALBEN, VREME rea: Două ALERTE intră în vigoare "Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 martie, aria ploilor va cuprinde vestul și nord-vestul țării, precum și zonele montane aferente și se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. În a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul țării vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de 50...55 km/h. Vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari, ce vor atinge 55...65 km/h, în cursul nopții în regiunile sud-estice; la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80-90 km/h", transmite ANM. 

(w670)

ANM, prognoza meteo. COD GALBEN, VREME rea: Două ALERTE intră în vigoare Tot de astăzi, de la ora 18:00, intră în vigoare o nouă ALERTĂ METEO de COD GALBEN de LAPOVIȚĂ și NINSOARE, moderate cantitativ. Avertizarea ANM este valabilă până mâine, la ora 8:00. Vizate sunt  jumătatea de nord a MOLDOVEI și zona CARPAȚILOR ORIENTALI.

”În jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50...55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea." precizează meteorologii.

Informații exclusive de la ANM

ANM, prognoza meteo. COD GALBEN, VREME rea: Două ALERTE intră în vigoare Meteorologul ANM de serviciu a mai precizat, pentru  DCNews: ”Încă din data de 18 martie, vremea se va răci accentuat, în special în regiunile extracarpatice, unde vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă. La nivelul întregii țări, ne așteptăm la temperaturi maxime cuprinse între -4 și 11 grade, cu valori mai scăzute în jumătatea nordică a Moldovei, și minime cuprinse între -8 și 0 grade. Cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în jumătate nordică a Moldovei și-n depresiunile din estul Transilvaniei. Totodată, pe fondul acestei răciri, precipitațiile care se vor semnala în mai toate zonele țării, dar cu precădere în jumătate sudică, vor fi sub formă de ploaie, dar și de lapoviță și ninsoare. De asemeni, în Moldova, pe parcursul zilei de 18 nu sunt excluse să apară și depunerile de polei.Această răcire a vremii se va simți și-n zona Capitalei, temperaturile maxime vor fi destul de scăzute, ușor pozitive, undeva în jurul valorii de 6 grade pe parcursul zilei de 18 martie, și de 0-1 grad în 19 martie. Minimele termice vor fi negative, - 4 ... - 2 grade. Cerul va fi mai mult noros, cu precipitații la început sub formă de ploaie, cu tendință de transformare în lapoviță și, trecător, chiar și ninsoare. La temperaturile maxime, sunt abateri de 10-12 grade față de ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în această perioadă.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel