Medic în Spitalul Județean Covasna, infectat cu COVID-19. Informații pe surse Mediafax: Au intrat în contact cu 100 de persoane

Spital
Spital

Autoritățile din Covasna anunță că un angajat al Spitalului Județean de Urgență a fost infectat cu noul coronavirus. 

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a confirmat, duminică, faptul că unul dintre angajaţi a fost diagnosticat cu COVID-19, scrie Agerpres. 

Trei secții, plasate în carantină 

Potrivit unui comunicat de presă, printre primele măsuri dispuse s-au numărat plasarea în carantină a trei secţii şi "decontaminarea" spitalului.

"Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyán Kristóf' Sfântu Gheorghe a dispus duminică, 22 martie 2020, plasarea sub carantină a secţiilor Obstetrică-ginecologie, Neonatologie, respectiv Sala de naşteri ca urmare a confirmării infecţiei cu COVID-19 - coronavirus la unul din angajaţii încadraţi la aceste secţii", se arată în comunicat.

"În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, DSP Covasna a dispus a la Spitalului Județean de Urgență `Dr. Fogolyán Kristóf` Sfântu Gheorghe, plasarea sub carantină a secțiilor obstetrică-ginecologie, neonatologie, respectiv sala de nașteri. Pacienții internați rămân pe perioada carantinei pe secțiile amintite sub supraveghere medicală permanentă. Momentan nici aceștia și nici personalul medical de pe secții nu prezintă simptome care ar da bănuieli de infectare cu COVID19-coronavirus. DSP Covasna a prelevat și va preleva probe de la persoanele implicate potrivit metodologiei valabile astăzi de testare a persoanelor", arată comunicatul Prefecturii Covasna. 

Informațiile pe surse, înainte de confirmarea parțială de mai sus

În presa locală circulau, pe surse, anterior, aceste informații, conform cărora doi ginecologi din Sfântu Gheorghe, care au fost la schi în Austria, la întoarcere au revenit la muncă, unde au intrat în contact și cu persoanele din spital, cât și cu cele din cabinetul privat. Existau informații și despre secția de Obstretică-ginecologie care a fost închisă. Persoanele în contact cu aceste două persoane au fost trimise în izolare. Se fac teste, un medic fiind deja confirmat pozitiv. 

Mediafax scrie, pe surse, că decizia DSP Covasna a fost luată după ce un medic de la secția de obstretică-ginecologie a fost depistat pozitiv cu coronavirus după ce s-a întors dintr-o excursie la schi în Tirolul de Sud (Austria). Alți trei medici, contacți ai colegului depistat pozitiv, au fost testați la rândul lor și au fost izolați la domiciliu, în momentul de față așteptându-se rezultatele analizelor. "Medicii respectivi au consultat peste 100 de persoane care au fost plasate în izolare la domiciliu", au spus sursele citate de Mediafax. 

Informațiile Mediafax, în mare parte, au ajuns și-n redacția DCNews.ro din surse locale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel