Andy Murray l-a învins pe Novak Djokovic și termină anul pe locul 1

Tenismanul scoțian a câștigat în premieră Turneului Campionilor, duminică seara, la Londra, după ce l-a învins în finală pe sârbul Novak Djokovic cu 6-3, 6-4 și va terminat anul pe primul loc în clasamentul ATP. Novak Djokovic, termină anul pe locul doi.

În cazul în care reușea să îl învingă pe Murray, Djokovici putea termina din nou anul pe locul întâi. Din păcate pentru el, nu a reușit să îi ia nici măcar un set scoțianului Murray. 

Murray (29 ani) își încununează astfel un an de excepție, în care a cucerit titlul la Wimbledon și aurul olimpic la Rio de Janeiro, devenind primul britanic care încheie pe locul întâi în ierarhia mondială, de la introducerea sistemului computerizat în 1973, când românul Ilie Năstase era primul lider. Scoțianul este al 17-lea jucător care încheie anul pe primul loc în ierarhia mondială.

Andy Murray a servit mai bine în finală, în fața a 18.000 de spectatori, și nu i-a permis lui Djokovic să își creeze decât o minge de break, fructificată.

Murray a bifat în fața lui Djokovic a 24-a sa victorie consecutivă și a obținut al cincilea titlu la rând și al 44-lea din carieră. Succesul lui Murray este completat de un cec de 2.097.000 dolari și de 1.500 de puncte ATP.

Dacă britanicul s-a impus în premieră la Turneul Campionilor, Djokovic a ratat șansa de a-și trece în palmares al cincilea titlu, după patru victorii consecutive la Londra, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel