Andrei Baciu, după întâlnirea cu Thierry Breton: Virusul nu cunoaşte graniţe

Facebook Andrei Baciu
Facebook Andrei Baciu

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a tras concluziile întâlnirii cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţa Internă. 

"În această dimineață am participat la întâlnirea cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţa Internă. Discuțiile au fost constructive și s-au axat, în principal, pe campania de vaccinare anti-covid 19.

Suntem aliați în această luptă, iar liderii europeni sunt alături de noi și ne sprijină în toate demersurile privind protejarea sănătății oamenilor. Tocmai pentru că virusul nu cunoaște granițe, vom continua să lucram cu toți specialiștii Uniunii Europene și să aplicăm modelele de bune practici.

Țintele privind imunizarea persoanelor eligibile și mobilizarea din centrele de vaccinare rămân prioritățile noastre pentru perioada următoare. De asemenea, specialiștii noștri rămân în contact cu partenerii europeni pentru a găsi cele mai noi tratamente pentru pacienții infectați cu SARS-COV2.

Până în acest moment toate datele ne arată ca vaccinare a salvat milioane de vieți și această metodă este cea mai sigură pentru a preveni o formă severă a bolii.

Suntem în siguranță doar dacă luptăm împreună și avem încredere în știință și cercetare!", a scris Andrei Baciu pe Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Andrei Baciu (@andrei.baciu_)

De ce a venit Breton în România

„Este important pentru mine să vin, personal, la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetățenilor români -de toate vârstele și categoriile sociale - în pericol. Acest risc reprezintă totodată și o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu. Europa a furnizat vaccinuri sigure și eficiente în timp record - România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenței la vaccinare și a opri răspândirea virusului”", a declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită.

Comisarul european susține că trebuie încurajat efortul de vaccinare din partea tuturor părților interesate - Guvern, profesioniști din domeniul sănătății, ONG-uri și cetățeni.

VEZI ŞI Un comisar european vine în România. Discuții cu liderii politici privind ”situația îngrijorătoare generată de COVID-19”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel