Andreea Sava: De ce e important să ne menținem flexibilitatea. Reguli de bază

Andreea Sava a explicat de ce este important să ne menținem flexibilitatea. Jurnalista a explicat și cum facem acest lucru.

”Menținerea flexibilității, fiindcă avem cu toții un anumit grad natural care se tot reduce pe măsură ce înaintăm în vârstă, vă va ajuta să vă simțiți mai bine din punct de vedere fizic. Mai ales dacă aveți o viață sedentară și cu multe ore petrecute la birou. Durerile de mușchi, gât și spate cu siguranță vor dispărea. Cel mai simplu exercițiu de stretching este atunci când vă întindeți dimineața. Este un gest involuntar la care vă împinge corpul pentru că vă spune că are nevoie de întindere. Începeți prin a face acest gest timp de 30 de secunde”, a scris Andreea Sava pe blog.

”Ideea, în general, este că orice exercițiu fizic în plus pe care îl veți face vă va ajuta corpul să se mențină în formă mai mult timp și va duce la îmbunătățirea tuturor proceselor din organism pentru că totul în această lume, inclusiv corpul uman, se supune regulilor fizicii. Cu siguranță ați observat cât de rapid se degradează starea unei persoane care este nevoită să stea la pat. Puteți intui, așadar, importanța mișcării pentru organism.

Revenind la flexibilitate, desigur ea diferă de la o persoană la alta dar absolut oricine și-o poate îmbunătăți prin exerciții specifice. Voi începe prin a vă da câteva reguli simple, apoi exerciții cu care să începeți și voi dezvolta puțin, la final, pentru cei interesați să facă șpagatul sau sfoara”, a mai scris jurnalista.

5 reguli de bază pentru antrenamentele de stretching

1. Încălziți-vă bine mușchii și articulațiile

Ideal este să faceți exercițiile pentru flexibilitate după antrenament. Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel