Anchetă FIFA după Ungaria - Anglia. „Toleranță zero față de astfel de comportamente odioase”

Atacantul Raheem Sterling, de la Manchester City, a fost una dintre țintele suporterilor maghiari  Foto: Facebook Raheem Sterling
Atacantul Raheem Sterling, de la Manchester City, a fost una dintre țintele suporterilor maghiari Foto: Facebook Raheem Sterling

FIFA anunță deschiderea unei anchete disciplinare după Ungaria - Anglia.

FIFA, pe care guvernul britanic a somat-o să acţioneze după insultele rasiste aduse unor jucători de culoare ai naţionalei Angliei în timpul meciului cu Ungaria din preliminariile Cupei Mondiale 2022, a anunţat vineri deschiderea unei anchete disciplinare, transmite Agerpres. Media britanice, ca BBC şi Sky News, au menţionat scandări rasiste, mai ales, strigăte de maimuţă, vizându-i pe jucătorii Raheem Sterling şi Jude Bellingham, în timpul meciului câştigat joi cu 4-0 de Anglia la Budapesta.

Incidente similare au avut loc în alte meciuri ale naţionalei Angliei, în contextul nemulţumirii tot mai mari care există în fotbalul britanic în legătură cu rasismul constatat în mod regulat pe stadioane sau pe reţelele de socializare. Incidentele de la Budapesta au stârnit emoţie în Anglia, făcându-l să reacţioneze şi pe premierul Boris Johnson, care a cerut FIFA "să garanteze că un astfel de comportament va fi eradicat pentru totdeauna".

FIFA a răspuns premierului britanic

FIFA i-a răspuns indirect vineri seară lui Johnson, indicând că "a deschis o procedură disciplinară în legătură cu incidentele produse ieri seară la meciul Ungaria - Anglia". "Încă o dată, FIFA doreşte să afirme că poziţia sa rămâne fermă şi hotărâtă în ce priveşte respingerea oricărei forme de rasism şi de violenţă şi a oricărei alte forme de discriminare sau de abuz. Avem o poziţie foarte clară de toleranţă zero faţă de astfel de comportamente odioase în fotbal", a afirmat forul fotbalistic mondial.

Vineri, Federaţia maghiară de fotbal (MLSZ) a declarat într-un comunicat: "Marea majoritate a celor 60.000 de suporteri prezenţi pe Puskas Arena au susţinut cu fair-play echipa Ungariei, chiar atunci când aceasta a fost condusă. În numele lor, autorii incidentelor trebuie identificaţi şi pedepsiţi cu asprime."

MLSZ nu a făcut nicio aluzie la strigătele de maimuţă menţionate de presa britanică

Imediat înaintea loviturii de începere, jucătorii englezi au fost huiduiţi de majoritatea celor 60.000 de suporteri unguri prezenţi pe stadion după ce au pus un genunchi pe pământ pentru a denunţa rasismul.

Nu este prima oară când Ungaria se află în vizorul autorităţilor fotbalului. În iulie, UEFA a decis ca selecţionata Ungariei să dispute următoarele sale două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise, din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor săi în timpul meciurilor de la EURO 2020 disputate la Budapesta.

Această sancţiune nu se referă însă şi la meciurile organizate de FIFA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel