Amnistia fiscală, o soluție anticriză propusă de IMM-uri. Acum e momentul, cât nu funcționează ANI

calcul
calcul

Micii întreprinzători încercă să găsească soluţii de redresare economică şi de repornire a motorului economiei prin iniţiative legislative care să fie susţinute de parlamentari.

Ei propun stabilirea unei filosofii fiscale care să creeze un mediu economic predictibil pe următorii ani. Statul român poate să îşi vândă liniştit toate afacerile private sau se poate face amnistie fiscală, după model italian, spun reprezentanții IMM-urilor. Astfel, statul român ar putea da o amnistie fiscală celor care au înstrăinat sume importante şi ar putea percepe un impozit pentru ca banii să fie repatriaţi fără explicaţii.

În 20 de ani de tranziţie, s-au înstrăinat sume importante , care se află în străinătate, depozitate de către diverse persoane din România. Statul ar putea să perceapă un impozit de cinci-zece la sută pe sumele respective, care apoi pot fi repatriate fără nicio explicaţie privind provenienţa lor. Banii rezultaţi, de ordinul sutelor de milioane de euro sau chiar mai mult, pot fi folosiţi pentru investiţii directe, explică reprezentanții IMM-urilor. Ei au mai declarat că este nevoie de o regândire a politicii fiscale în materie de impozit forfetar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel