Alunele te pot ajuta să pierzi în greutate, conform unui studiu

Sursă foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Sursă foto: Pexels (Karolina Grabowska)

Alunele, deși sunt considerate un aliment interzis în unele diete, pot sprijini procesul de slăbire dacă sunt consumate corect. 

Mulți nu mănâncă alune din cauza cantității de grăsimi și calorii pe care le conțin, dar un nou studiu publicat în jurnalul internațional Nutrients a constatat că dacă sunt consumate înainte de masă pot duce la scăderea tensiunii arteriale și la pierderea în greutate. O echipă de cercetare a descoperit că o mână de arahide sărate de două ori pe zi înainte de masă poate duce la pierderea în greutate, la scăderea tensiunii arteriale și la niveluri mai sănătoase de glucoză, ceea ce înseamnă că zahărul din sânge va rămâne stabil între mese.

Cercetătorii de la Universitatea Texas Tech și de la Universitatea din Australia de Sud au examinat date între ianuarie și decembrie 2021 pe două grupuri de adulți australieni care prezentau un risc moderat sau ridicat de diabet de tip 2. 50 de adulți din grupul de control au evitat să mănânce alune sau unt de alune. Grupul experimental a fost format din 57 de adulți care au mâncat 35 de grame de alune prăjite de două ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

Ce au descoperit cercetătorii despre alune și pierderea în greutate


La sfârșitul a șase luni, cercetătorii au descoperit că ambele grupuri au obținut o scădere semnificativă în greutate și s-au îmbunătățit nivelul zahărului din sânge, dar grupul care a consumat alune s-a dovedit a avea o tensiune arterială mai scăzută decât grupul de control, notează The Jerusalem Post.

„Studiul nostru a constatat că alunele, care sunt bogate în grăsimi nesaturate sănătoase, pot ajuta de fapt la pierderea în greutate. Oamenii evită adesea alunele atunci când încearcă să slăbească, deoarece cred că au prea multe calorii. Cu toate acestea, alunele au de fapt o valoare mare de sațietate, ceea ce înseamnă că te fac să te simți mai satul pentru mai mult timp, ceea ce poate fi foarte benefic pentru cei care urmează o dietă de slăbire”, a spus autorul studiului Kristina Petersen, profesor asistent la Departamentul de Științe Nutriționale al Texas Tech.

De ce sunt alunele atât de speciale

O porție de alune conține șapte grame de proteine, aproape trei grame de fibre și 19 vitamine și minerale. Din această cauză, grupul îmbogățit cu arahide a primit un plus de 15 grame de proteine ​​pe zi. Arahidele sunt într-adevăr hrănitoare, dar cum rămâne cu sarea care le acoperă? Cercetătorii au descoperit că grupul care a consumat arahide ușor sărate a înregistrat de fapt o îmbunătățire a tensiunii arteriale sistolice în comparație cu cei din grupul de control.

Cercetătorii au trei explicații pentru aceste rezultate: alunele ușor sărate sunt un aliment cu conținut scăzut de sodiu care conține între 90 și 100 de miligrame per porție; arahidele au un nivel ridicat de arginină, un aminoacid care dilată vasele de sânge și scade tensiunea arterială; alunele conțin magneziu, un mineral care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Cum facem să nu ne îngrășăm

Pentru a reduce riscul de exces de greutate, trebuie să bem mai multe lichide, în special apă, a declarat Ivan Alimenko, expert în tratamentul tulburărilor de alimentaţie. Potrivit Agenţiei de presă ROSBALT, Alimenko a explicat că persoanele supraponderale au o sensibilitate redusă la senzaţia de sete, potrivit Rador.

În loc să-şi dorească să bea apă, acestea ar putea să-şi dorească să mănânce ceva, fapt care duce la acumularea unor kilograme în plus. Potrivit specialistului, apetitul subcortical, care apare în locul senzaţiei de sete, face parte din tulburările de alimentaţie. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel