Alimentele pe care trebuie să le consumi ca să scapi de toxine, după mesele copioase de Paşte

Alimentele pe care trebuie să le consumi ca să scapi de toxine, după mesele copioase de Paşte / Foto: Pixabay, de RitaE
Alimentele pe care trebuie să le consumi ca să scapi de toxine, după mesele copioase de Paşte / Foto: Pixabay, de RitaE

Află în articol ce alimente ar trebui să incluzi în alimentație pentru a scăpa de toxinele de la masa de Paște.

 

În perioada Paștelui mulți români obișnuiesc să facă abuz de mâncare, așa cu ulterior organismul are nevoie de o curățare. Toxinele pot fi înlăturate din ficat dacă introduceți mai multe alimente în alimentația dumneavoastră. Acesta au un rol benefic asupra sănătății și vor ajuta la curățarea tractului digestiv, dar și la funcționarea mai bună a ficatului.

Usturoiul conţine o mulţime de substanţe care sunt bune pentru ficat. Acesta este bogat în seleniu, care sporeşte efectele antioxidanţilor şi îţi detoxifică organismul. Conţine, de asemenea, arginină, un aminoacid care relaxează vasele de sânge şi reduce tensiune arterială în ficat. În plus, e bogat în vitamina B6, care acţionează ca un agent antiinflamator, şi vitamina C, care este principalul protector al organismului contra oxidării şi deteriorării celulare, scrie Relitatea.net.

Uleiul de măsline extra virgin poate ajuta ficatul atunci când este consumat cu moderaţie. Acesta furnizează baza lipidică care consumă toxinele, făcând astfel o parte din treaba ficatului.

Nucile conţin arginină, precum şi glutationul şi acizii graşi omega 3 care susţin funcţia de detoxifiere a ficatului. Acestea sunt bogate și în antioxidanţi şi grăsimi nesaturate bune, care împiedică acumularea de grăsimi în ficat. 

Merele sunt bogate în pectină, necesară pentru a curăţa organismul şi pentru a elimina toxinele din tractul digestiv care, la rândul său, ajută activitatea ficatului.

Spanacul este bogat în fibre și apă, ambele ajută la prevenirea constipației și promovează un tract digestiv sănătos. Tot această legumă conţine şi fier, vitamina C și E, potasiu și magneziu. Ca parte a unei diete nutritive, poate ajuta la susținerea funcției imunitare, ajută sistemul digestiv. Cantitățile sale mari de fibre ajută, de asemenea, la o bună digestie, reglează nivelul scăzut de zahăr din sânge și previn constipația. Consumat zilnic, spanacul dă senzaţia de saţietate şi reduce pofta de mâncare, scrie Antena3.ro

Sfecla poate completa și stimula mecanismele organismului prin care acesta poate elimina toxinele.Leguma poate curăța ficatul de toxine. Vezi mai mult AICI despre beneficiile sfeclei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel