Alimentele ecologice nu sunt atat de sănătoase pe cât se crede

legume
legume

Cei mai mulți oameni cred că alimentele ecologice sunt sănătoase, pure și mai hrănitoare. Însă un studiu, publicat în revista Annals of Internal Medicine, arată că acest mit nu este chiar adevărat.

O revizuire studiilor științifice asupra alimentelor ecologice a identificat, pe bună dreptate, că alimentele bio conțin cu 30% mai puține reziduuri de pesticide decât fructele și legumele crescute convențional, dar nu a confirmat faptul că modul de cultivare bio a eliminat 100% toate a aceste substanțe chimice.

În plus , cercetătorii nu au descoperit diferențe notabile în ceea ce privește conținutul de vitamine din produse ecologice și cele non-ecologice.

VEZI ȘI: Alimente care vă dau o stare de bine

S-au identificat niveluri mai ridicate de fosfor în alimente cultivate ecologic, dar cercetătorii spus că acest lucru are o importanță redusă, numărul de oameni cu carențe de fosfor fiind foarte mic.

Singura constatare importantă a fost cea privind conținutul mai mare de acizi grași Omega-3 în laptele organic, acizi care sunt considerați a fi extrem de importanți atât pentru dezvoltarea creierului la copii dar și pentru sănătatea cardiovasculară.

Vezi aici ce alimente sunt nocive pe caniculă

Dr. Crystal Smith-Spangler, profesor la Centrul Stanford pentru Politici de Sănătate, a declarat: "Mulți cred că alimentele ecologice sunt mai sănătoase și mai hrănitoare. Am fost un pic surprinși de faptul că nu am găsit confirmarea acestui lucru”.

Ea a mai spus că mesajul general este că oamenii ar trebui să mănânce mai multe fructe și legume, indiferent de modul în care acestea au fost cultivate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel