Urmărește emisiunea live


Alimente interzise înainte de somn. Să nu mănânci asta dacă vrei să dormi bine noaptea

Alimente interzise înainte de somn. Să nu mănânci asta dacă vrei să dormi bine noaptea / Foto: Pixabay
Alimente interzise înainte de somn. Să nu mănânci asta dacă vrei să dormi bine noaptea / Foto: Pixabay

În articol găsești o listă de alimente interzise înainte de somn.

Experții au făcut listă de alimente care nu ar trebui să fie consumate înainte de culcare, pentru a nu te îngrășa, dar și pentru ca să poți avea un somn bun. Astfel, nu este recomandat să mănânci înainte de somn următoarele alimente?

1. Carbohidrați - fără cereale, sandvișuri și dulciuri.

2. Fructe și fructe de pădure. Totul datorită conținutului de fructoză, deoarece zahărul are capacitatea de a se transforma rapid în rezerve de grăsime.

3. Nucile și semințele sunt ușor de consumat în exces. Conținutul caloric mediu al 100 g din aceste produse este de 600 kcal.

4. Kefirul este un produs fermentat care poate potoli foamea și nu va provoca exces de greutate, dar va fermenta în intestine și va provoca balonare și disconfort abdominal. Se recomanda consumul înainte de ora 16:00.

5. Alimentele fermentate și sărate sunt bogate în sare și pot provoca umflare și creștere în greutate din cauza retenției de apă.

Ce poți mânca înainte de culcare


Potrivit medicilor, puteți mânca proteine ​​slabe - albuș de ou, pește, file de pui. Astfel de produse dau o senzație lungă de sațietate, în plus, previn catabolismul muscular pe timp de noapte. O gustare proteică de seară este adesea folosită de sportivi atunci când câștigă masă musculară. Principalul lucru este că nu ar trebui să fie o masă copioasă, ci 50-100 g. De asemenea, puteți mânca legume cu un indice glicemic scăzut, cum ar fi verdeața.

"Mănâncă un castravete, morcov sau fă o salată verde. Legumele creează volum în stomac, care elimină rapid foamea", explică dr. Iulia Gudima.

În plus, nutriționistul îți recomandă să mănânci 1 linguriță de fibre (psyllium, pectină de măr) înainte de culcare și să  bei apă. Fibra trage lichidul și creează volum în stomac. Este recomandat să consumați o linguriță de ulei de cocos, unt de nuci sau 1/4 de avocado.

"Oricât de ciudat ar fi, dar grăsimea este singura componentă a dietei care nu provoacă o creștere a insulinei, care poate fi numită un hormon de stocare a grăsimilor. Desigur, nu trebuie să faci asta în fiecare seară, dar uneori este o opțiune bună”, spune nutriționistul Iulia Gudima potrivit rbc.ua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel