Alimente contaminate, într-un supermarket cunoscut: "Cine a consumat să consulte medicul"

Ema Apostu / 12 oct 2018 / 11:21 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Cel mai mare lanț de supermarketuri din România a retras de pe rafturi un anumit tip de salată humus, care fusese contaminat cu bacteria Listeria.

Compania îi îndeamnă pe clienți să distrugă produsul, dacă l-au cumpărat sau să îl aducă înapoi la magazin pentru o despăgubire

"Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal", au scris reprezentanții lanțului de supermarketuri într-o informare ANSVA.

Listerioză se manifestă cu simptome de tip febră, dureri musculare, greață, vomă și dureri gastrice. Perioada de incubație este de până la 8 săptămâni.

"Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele imunosupresoare, precum și cele în vârstă trebuie să acorde atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni", se arată în informare, potrivit a1.ro.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27