Alimente care scad bilirubina. Cum să ai grijă de ficatul tău

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Pentru a păstra ficatul sănătos trebuie să consumi alimente care scad bilirubina. Dieta echilibrată cu bilirubină crescută este componenta principală a sănătății ficatului. La urma urmei, acest organ este responsabil pentru nivelul acestui compus din sânge. Nutriția terapeutică este cea mai inofensivă modalitate de a normaliza nivelul bilirubinei, ceea ce înseamnă corectarea consecințelor bolilor dobândite.

 

Bilirubina se formează în timpul descompunerii proteinelor care conțin hem conținute în celulele hepatice. Aceasta este o substanță colorată, un pigment care face parte din bilă, dându-i o culoare gălbuie. Cantitatea totală de pigment este un factor de diagnostic. O analiză pentru bilirubină este efectuată atunci când ai suspiciune de anemie sau boală hepatică. Diferite forme de bilirubină au toxicitate tisulară diferită. Acesta este foarte toxic pentru țesuturile nervoase.

Alimentele care cresc nivelul de substanță din organism

Acumularea bilirubinei poate duce la icter, o exacerbare a bolilor cronice. Un procent crescut în sânge poate provoca tulburări nervoase.

Este mai bine să mănânci mai mult. Creșterea meselor de până la 6 ori pe zi va ajuta la normalizarea nivelului de substanță din sânge. Cu bilirubina și colesterolul crescute, alimentele prăjite și afumate nu trebuie consumate. Ar trebui să alegi mâncarea fiartă la aburi, la cuptor. Norma de sare nu trebuie să depășească 10 g pe zi. Carbohidrații din dietă ar trebui să prevaleze. Norma este de până la 500 g pe zi.

De asemenea, legumele, fructele și plantele care cresc aciditatea în stomac sunt nedorite. De exemplu, ridichea, ceapa, citricele precum lămâia, ananasul și portocalele nu sunt indicate spre consumare. De asemenea, ciupercile îți pot face rău.

Produsele de cofetărie care conțin bicarbonat de sodiu și praf de copt nu sunt indicate spre a fi consumate. De asemenea, fructele de mare și carnea roșie pot provoca probleme. Alimentele cu multe grăsimi animale, brânză, bulionul și gălbenușurile de ou pot provoca probleme de sănătate.

Nu trebuie să consumi alimente în care este prezent oțetul și diverse sosuri. Nu este indicat să bei cafea și să mănânci alimente conservate. Iar toate tipurile de băuturi alcoolice au un efect dăunător. Este strict interzis să mănânci fast-food, băuturi carbogazoase dulci sau chipsuri.

Alimente care scad bilirubina: Recomandările nutriționiștilor

Pentru a scade bilirubina este indicat să consumi fulgi de ovăz și carne albă fiartă. De asemenea, din cele mai vechi timpuri era recomandat consumul de miere. Laptele acru cu conținut scăzut de grăsimi și produse lactate este, de asemenea, foarte recomandat.

Uleiurile vegetale, în special semințele de in, sunt foarte benefice pentru organism. Spre consum sunt indicate fructele de pădure și legumele cu excepția celor enumerate mai sus. Foarte recomandate sunt supele piure din legume. Decocturile și ceaiurile din ierburi, precum mușețelul, frunzele de mesteacăn sunt extrem de recomandate. Nivelul consumului zilnic de apă ar trebui să fie de cel puțin 2 litri. Este permisă folosirea apelor minerale, sucurilor și băuturilor din fructe proaspete.

Pe lângă faptul că ar trebui să consumi alimente care scad bilirubina, dieta ar trebui să conțină o cantitate suficientă de fibre. În timpul unei diete terapeutice, nu poți folosi alte metode de slăbit. La femeile în timpul sarcinii, un exces al valorii normale a bilirubinei este de obicei observat în al 3-lea trimestru. Stagnarea bilei în această perioadă este un fenomen standard. Dar readucerea la normal a indicatorului de bilirubină, sub rezerva prescripțiilor alimentare indicate mai sus, este posibilă și de dorit. Este ușor să creezi un meniu individual pe baza unei liste de alimente sănătoase, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel