Alimentația intuitivă, înlocuitoarea dietelor minune. Slăbiți sănătos și cu cap

cântar
cântar

Vreți să slăbiți și pentru acest lucru apelați la tot felul de diete minune? Iată ce greșeală faceți!

Evelyn Tribole și Elyse Resch, două specialiste americane în diete, au lansat conceptul de alimentație intuitivă. Formula pe care și-au propus-o este foarte simplă: mănâncă atunci când simți, oprește-te când ești plin și nu-ți păcăli stresul cu o înghețată sau cu fast-food.

Alimentația intuitivă se bazează pe simplitate, nu încearcă să lupte împotriva bucatelor care, în cele din urmă, duc la un exces nedorit. Tribole și Resch au dezvoltat o serie de principii care servesc ca piloni în hrănirea intuitivă. În rezumat, și așa cum au dezvăluit nutriționiștii, acest curent este un cadru alimentar care integrează emoția și raționamentul. Ascultă-te pe tine și învață să intuiești atunci când obiceiurile tale alimentare sunt corecte.

Mai exact, specialiștii recomandă să nu fim obsedați de dietele „miraculoase" în special pentru a evita dezamăgirea că nu vom ajunge la rezultatul promis.

De asemenea, Evelyn Tribole și Elyse Resch evidențiază transformarea aportului alimentar într-o plăcere. "Atunci când mănânci ceea ce dorești cu adevărat, într-un mediu confortabil și favorabil, te simți mulțumit și fericit", spune unul dintre principiile elaborate de specialiștii citați de BBC MUNDO. Ei insistă să „ascultăm" semnalele corpului care ne spun când suntem plini.

Este o idee proastă să încercați să rezolvați sentimente precum anxietatea, furia sau plictiseala prin a mânca


"Mâncarea nu va rezolva problemele. Eventual te va face să te simți mai rău pe termen lung. La final, te vei confrunta cu disconfortul mâncatului excesiv", spun nutriționiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel