Alexandu Rafila, ministrul Sănătății, primele declarații de la evenimentul aniversar dedicat Institutului Oncologic București: "Trebuie găsite soluții de finanțare!"

captură video
captură video

Ministrul Sănătății spune că până la sfârșitul anului va avea o situație clară a cheltuielilor și investițiilor din Institutul Oncologic București “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a participat la evenimentul care marchează aniversarea a 75 de ani de la înființarea Institutului Oncologic București “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”.

Cu această ocazie, a făcut mai multe declarații:

"E un moment important. Întotdeauna, astfel de aniversări îmi aduc în atenție două lucruri: o problematică, cum este cea oncologică, care generează foarte multă dezbatere în spațiul public dar și nevoia găsirii unor soluții, inclusiv de finanțare a activităților care să permită o mai bună diagnosticare și scheme de tratament. Și, în al doilea rând, aduc în atenție existența unei instituții importante - Institutul Oncologic din București - 75 de ani nu sunt puțini pentru o instituție specializată în tratamentu pacienților oncologici - care de-a lungul timpului a dat medicinei românești foarte mulți specialiști, profesori cunoscuți care și-au dedicat viața pacienților lor și au salvat sute de mii de vieți" - a spus ministrul Sănătății.

Legat de normarea pentru fiecare dintre specializările medicale, Alexandru Rafila a precizat:

"Sper că până la sfârșitul trimestrului al III-lea, în acest an, să putem să avem un document consolidat și, bineînțeles, trebuie să găsim și soluțiile de finanțare. Pentru că dacă angajezi mai mulți oameni atunci trebuie să ai și o finanțare n-aș spune preferențială dar care trebuie să răspundă acestor nevoi. Gândiți-vă că dacă dublăm numărul de asistente, clar că efortul financiar pentru spitalul respectiv este mai mare și atunci trebuie să decontăm și serviciile.

Noi am trimis încă din anul 2022 misiuni de audit sau Corpul de Control al ministrului Sănătății aici, au fost identificate anumite nereguli și în momentul de față se investighează procedurile de achiziție publică, contractele de prestări de servicii care au fost încheiate în acest institut în trecut dar care, sigur, trebuie soluționate din punct de vedere legal dacă legislația a fost încălcată de cei care au condus institutul în trecut."

Mai multe declarații, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel