Alexandru Rafila: Nu putem spune că școala a influențat negativ pandemia din România

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a comentat revenirea copiilor la școală în format fizic, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Și noi putem face testare riguroasă săptămânal, în școli, cu teste non-invazive. Am făcut mai multe teste de felul acesta băiatului meu de 10 ani, nu e nimic traumatic în această testare. Nu se opune nimeni utilizării testelor de salivă. Totuși, România nu poate transmite în felul acesta cazurile pozitive în sistemul european. Testul din salivă trebuie confirmat printr-un alt test PCR sau antigen pozitiv. (…) Una e relaxarea oamenilor de Paște și altceva este deschiderea școlilor. Să nu amestecăm lucrurile.

Noi am suferit foarte mult în ultimul an pentru că școlile au fost închise în România, în mod contrar față de ce s-a întâmplat în alte țări din UE. Numărul de cazuri noi în școli a fost inferior numărului de cazuri noi din populația generală. Nu putem spune că școala a influențat negativ pandemia din România. Va exista o creștere după Paște, rămâne de văzut cât va fi această creștere. Va conta numărul celor internați în spital și mai ales al celor care ajung la ATI. Avem 1.190 de persoane la terapie intensivă în acest moment. Acesta e indicatorul ce trebuie urmărit.”, a declarat Alexandru Rafila la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Cîmpeanu, informații de ultim moment despre revenirea în școli: Recuperări, evaluări și pretestări PISA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel